2019-04-13 12:13:41
Φωτογραφία για Εντυπωσιακή η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Μίχου (απο την Πάλαιρο) στο Παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας
Στη φωτο ο συμπατριώτης καλλιτέχνης Κώστας Μίχος (δεξιά) με το φωτογράφο Χρήστο Κοτσιρέα

              Μέσα από το μάτι του καλλιτέχνη οι θύμισες στήνουν τρελό πανηγύρι. Στιγμές καθημερινές, τόποι αγαπημένοι και πρόσωπα που έφυγαν η χάθηκαν στο διάβα της ζωής, χορεύουν μπρος στα μάτια  και τη σκέψη του επισκέπτη. Το μυαλό  κάνει αλλόκοτα παιχνίδια ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

             Ο Κώστας Μίχος, ένας νέος ζωγράφος, μας άγγιξε με τα έργα  που εκθέτει αυτές τις μέρες  στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου Γλυφάδας. Εκεί δίπλα στο υγρό στοιχείο που τον συνεπαίρνει.

           Πρόκειται για τη 3η ατομική έκθεση του ζωγράφου, που δείχνει ότι έχει πολλά να μας δώσει στο μέλλον, καθώς είναι εξελίξιμος.  Δημιουργεί  πάνω στο καμβά εικόνες της καθημερινότητας. Εικόνες ξεχασμένες στο χθες, νοσταλγικά αποτυπωμένες........           Η ζωγραφική αποτελεί την άλλη όψη της ζωής, ενός επαγγελματία Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ – υπηρετεί ως Διοικητής του Α.Τ
. Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα – που θέλει να εκφραστεί αναδεικνύοντας με τη δική του ματιά τον περίγυρό του. Ενός ανθρώπου, όπου δεν παραμένει εγκλωβισμένος στα στενά όρια της δουλειάς του. Ψάχνει και ψάχνεται. Πλάθει χαρακτήρες και αποτυπώνει το γίγνεσθαι αλλά και το μακρινό χθες, σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας.

 Απόφοιτος της Σχολής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με Μεταπτυχιακό στις τεχνολογίες της εκπαίδευσης και στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, ο Κώστας Μίχος ασχολείται έντονα και με τη ζωγραφική. Με απαράμιλλο πάθος και διάθεση να δώσει πράγματα που έχει στη φαντασία  του.

           Μετά την έκθεση που πραγματοποίησε το 2012, με τίτλο «Στρουθοκαμηλισμός στην ιστορία των Βαλκανίων», η οποία απέσπασε καλές κριτικές από ανθρώπους του χώρου  των Τεχνών και των Γραμμάτων, ανέλαβε να τον μυήσει στα μυστικά της ζωγραφικής και εν γένει των εικαστικών, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Χρόνης Μπότσογλου.

        Προϊόν αυτής της άριστης σχέσης τους  το γεγονός ότι ο κ. Μπότσογλου επιμελήθηκε  την 3η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, με τίτλο « o tempera o mores”.

          Έκτοτε ο Κώστας Μίχος συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα  ζωγραφικής της σχολής Βακαλό με   τις εικαστικούς Μαριγώ Κάσση και Άτζη Καρατζά και τον γλύπτη Λεωνίδα Παπαδόπουλο  και στο εργαστήρι των Μπελντέκου – Σαρασίτη.

         Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας  με Καρκίνο του Μαστού « Μαζί για τη Ζωή». Λειτουργεί, καθημερινά και μέχρι την Τετάρτη 10 Απριλίου, τις ώρες,από 10:00 έως 20:00, στην αίθουσα Τέχνης του παλιού Δημαρχείου Γλυφάδας, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Σάκη Καράγιωργα 2.

http://www.apopsi-tora.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ