2019-04-13 20:45:57
Φωτογραφία για Το έγγραφο που κάνει άνω-κάτω τη Λεπενού
Έκρυθμο λέγεται πως είναι το κλίμα στη Λεπενού του δήμου Αγρινίου τις τελευταίες ημέρες καθώς επανήλθε στο προσκήνιο η υπόθεση των φερόμενων ως ψευδών δηλώσεων ζωικού κεφαλαίου που προ διετίας ήρθε στην επιφάνεια και έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η ατμόσφαιρα είναι… τεταμένη καθώς διακινείται από χέρι σε χέρι έγγραφο με ονόματα 10 κατοίκων του χωριού που φέρονται ως αυτοί που… κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε ελέγχους καταγγέλλοντας παράνομες επιδοτήσεις συγχωριανών τους.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί πρωτοφανείς καταστάσεις τις τελευταίες ημέρες καθώς φερόμενοι καταγγέλλοντες αλλά και άτομα που ελέχθησαν είναι συγγενείς, γνωστοί και –όπως και να έχει – μέλη τις ίδιας μικρής κοινωνίας. Είναι μάλιστα- σε κάποιες περιπτώσεις- και υποψήφιοι ίδιων εκλογικών συνδυασμών.

Τα τελευταία χρόνια στη Λεπενού είχε αναπτυχτεί μια παραφιλολογία γύρω από το αν οι καταγγελίες σε ΣΔΟΕ, υπουργείο και Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ανώνυμες ή επώνυμες
. Πλέον η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο τότε υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου που έκανε λόγο για “σοβαρές ενδείξεις οργανωμένης επιχείρησης παραπλάνησης των Αρχών και παραβίασης σχετικών κοινοτικών κανονισμών» αναφορικά με τις επιδοτήσεις για τα βοοειδή.

Καθώς η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για καταθέσεις και οι διαρροές τις τελευταίες ημέρες εγγράφων της δικογραφίας. Σε αυτό το πλαίσιο διακινήθηκε και το εν λόγω έγγραφο που φέρει τις υπογραφές 10 ατόμων. Κάποια εξ αυτών ωστόσο δηλώνουν πλήρη άγνοια και καταγγέλλουν πλαστογράφηση των υπογραφών τους ενώ φέρονται αποφασισμένοι και οι ίδιοι να κινηθούν νομικά.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση περιγράφεται ως τραγελαφική με πάθη να αναβιώνουν και μάλιστα –ίσως όχι τυχαία- σε μια προεκλογική περίοδο.

 https://www.agrinionews.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ