2019-04-14 09:17:43
Φωτογραφία για Ποιος κάρφωσε τον Πετσίτη; Τρέμουν νέες αποκαλύψεις για τις επαφές του στην Κύπρο
Έκαναν τα πάντα για να χαθεί από προσώπου γης. Άμεσα και με κάθε τρόπο. Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εμπλοκής του «Μανόλο του Παππά» σε δυσώδεις υποθέσεις που φθάνουν έως τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, ο πανικός κατέκλυσε την Ηρώδου Αττικού.

Το σχέδιο ήταν ένα και έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα: «Εξαφανίσατε τον Πετσίτη».

Οι «εγκέφαλοι» της κυβέρνησης προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά με παραπλανητικές αναφορές για ψυχοθεραπείες, δήθεν ταξίδια αναψυχής στο Λονδίνο (η παραπλανητική ανάρτηση με μια καλλιτέχνιδα φίλη), να μην κάνει συναλλαγές με τράπεζες για να μην προσδιορισθούν τα ίχνη του, να μην προχωρά σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις κ.λπ., μυστικές αναχωρήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος, μέχρι και εντολές να αποφεύγει συναλλαγές από ΑΤΜ έδιναν στον Μανόλο.

Φευ όμως Όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις τα τελευταία τριάμιση χρόνια, οι κυβερνώντες ξεκίνησαν για… κατασκοπική ιστορία επιπέδου Λε Καρέ, αλλά κατέληξαν σε παρωδία τύπου «Φαλακρός Πράκτωρ ΟΟΟ».


Ο πανικός έχει πλέον πολλαπλασιαστεί στο Μαξίμου μετά τον εντοπισμό του Πετσίτη στο (υπερπολυτελές, τί άλλο;) θέρετρο της Λάρνακας, όπου κρυβόταν το τελευταίο διάστημα.

Πώς όμως αποκαλύφθηκαν τα ίχνη του; Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», υπεύθυνος φέρεται να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος τον βοηθούσε σε καθημερινές εργασίες στο νέο κατάλυμά του. Η ομπρέλα προστασίας του  πρώην συμμαθητή του Νίκου Παππά… διαλύθηκε από έναν άνθρωπο που περνούσε απαρατήρητος στο πλευρό του Μανώλη Πετσίτη.

Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να έφυγε εκτάκτως από την Κύπρο λίγο προτού διαρρεύσουν αναλυτικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις του Μανώλη Πετσίτη στο νησί, τις επισκέψεις που δεχόταν, τα απρόοπτα που αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του κ.λπ.

Πλέον, είναι βέβαιο πως στην κυβέρνηση έχουν χάσει τον ύπνο τους. Καταρχάς φοβούνται μήπως ο άνθρωπος αυτός, που κατάγεται από περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, προχωρήσει σε επιπλέον, «καυτές» αποκαλύψεις για ύποπτες επαφές του κολλητού του Νίκου Παππά στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα, το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου θα κληθεί να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. στη Βουλή. Σε μια δημόσια εμφάνισή του, που πολλά κυβερνητικά στελέχη αναλογίζονται με τρόμο…

«Ο αγώνας συνεχίζεται…»

Μόλις λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί -στις αρχές Δεκεμβρίου 2018- από «Τα Νέα» το σκάνδαλο Πετσίτη, η φωτογραφία του στη βίλα της Βαρυμπόμπης, οι σχέσεις του με τον Αρτεμίου και τους άλλους Κύπριους δικηγόρος, τα ενσταντανέ του από το Μέγαρο Μαξίμου, εκείνος είχε γίνει… λούης με προορισμό το νησί της Αφροδίτης.

Ο στόχος της χρυσής «εξορίας» του Μανόλο ήταν ακριβώς αυτός: Να εξασφαλισθεί η σιωπή του με τον αποκλεισμό της πρόσβασης των ΜΜΕ στον απρόβλεπτο Πετσίτη, ο οποίος -όσο να το πεις- μια τάση για προβολή την έχει.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του άφηναν να διαρρεύσει ότι το ταξίδι ήταν δήθεν προαποφασισμένο λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε κι ότι θα νοσηλευόταν σε κλινική.

Για να γίνει πειστικό το παραμύθι, ο Πετσίτης είχε προχωρήσει -αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο- στην ολίγον δραματική ανάρτηση «ο αγώνας συνεχίζεται», που έκανε τους συνομιλητές του να του εύχονται… κουράγιο.

Ομως από τη σύγκριση της τότε ανάρτησης και των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν προσφάτως από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνεται ότι από την πρώτη στιγμή διαβιούσε στη βίλα της περιοχής Περιβόλια Λάρνακας, που φέρεται να του είχε παραχωρήσει Κύπριος δικηγόρος, του οποίου τη φορολογική εκπροσώπηση στην Ελλάδα είχε αναλάβει ο Μανόλο από τα τέλη του 2014.

Ο δικηγόρος αυτός μεταξύ άλλων είχε συνεργάτη τον Αρτέμη Αρτεμίου (συνταξιδιώτη του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013), και αναλάμβανε από το 2015 τη διαχείριση offshore εταιρειών συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος με τη σειρά του είχε επ’ αμοιβή σύμβουλο τον Πετσίτη. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες είναι στο «στόχαστρο» της Αρχής  για διάφορες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Κύπρο ο Πετσίτης βρισκόταν υπό την πλήρη προστασία και φροντίδα κυπρίων φίλων του που είχαν επαφή με την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα βρίσκονταν σε συνεχή επαφή μαζί του «φίλοι» που τον διαβεβαίωναν ότι παρά την κυβερνητική προσπάθεια αποκήρυξής του, εκείνοι θα παρέμεναν στο πλευρό του.

Είναι περισσότερο από προφανές ότι με την αποκάλυψη της υπόθεσης, κανείς από τους «συνεργάτες» του, ούτε καν ο παιδικός του φίλος Νίκος Παππάς, δεν εμπιστευόταν τον απρόβλεπτο Μανόλο και τις αντιδράσεις του καθώς ο κλοιός στένευε.

Άρχισαν τα μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από τον Πετσίτη, άλλος ένας άνθρωπος δεν φαίνεται να αισθάνεται πολύ καλά τελευταία. Ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος Νίκος Παππάς, το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού της χώρας βλέπει να του γυρίζουν την πλάτη ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Το τελευταίο καρφί προήλθε από τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών έκανε λόγο για «απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από όλους όσους έχουν δημόσια αξιώματα». Σχολιάζοντας την υπόθεση και την στενή σχέση των δύο… παιδικών φίλων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι του» καθώς και ότι «γνωρίζει αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή». «Από εκεί και πέρα, όλα είναι προς διερεύνηση» τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος, «επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η πραγματική σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις. Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσια αξιώματα» πρόσθεσε με νόημα αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για τον Ν. Παππά. «Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Σκουρλέτης.
  in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ