2019-04-14 18:30:41
Φωτογραφία για Απεβίωσε η ομογενής Μαρία Μαστορίδου-Μοσχάτου
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήρης ημερών, στα 105 της χρόνια, έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μαστορίδου-Μοσχάτου, αγαπημένη θεία του πιστού αναγνώστη του «Ε.Κ.» Γιάννη Κουμπιάδη. Γεννήθηκε στη Σύμη και σε νεαρή ηλικία, μαζί με τους γονείς της μετανάστευσε στην Αμερική, φεύγοντας από τα τότε, Ιταλοκρατούμενα Δωδεκάνησα.

Ο πατέρας της Μιχάλης Μαστορίδης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συμαϊκού Συλλόγου της Νέας Υόρκης «Αίγλη», την οποία υπηρέτησε για δεκαετίας σε διάφορα αξιώματα. Η μητέρα της Αικατερίνη, υπήρξε και αυτή από τα ιδρυτικά μέλη του γυναικείου τμήματος της «Αίγλης», το οποίο υπηρέτησε για δεκαετίες σε διάφορα αξιώματα, μεταξύ των οποίων και πρόεδρος.

Από τα νεανικά της χρόνια ακολούθησε το δρόμο που άνοιξαν οι γονείς της και για δεκαετίες υπηρέτησε την «Αίγλη» σε διάφορες θέσεις. Αργότερα, και σε μεγάλη ηλικία, συνέχισε να δίνει το παρών σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της «Αίγλης».


Εκτός από την απασχόληση με τα συλλογικά της Συμαϊκής παροικίας, η αείμνηστη ασχολήθηκε με τα Δωδεκανησιακά, ιδιαίτερα την εποχή των αγόνων για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και Ενσωμάτωση τους με την Ελλάδα.

Παράλληλα με την δραστηριότητα της με τα συλλογικά, ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών της, ασχολήθηκε με τα εκκλησιαστικά, με αξιόλογη δράση και αποτελέσματα. Με τον γάμο της με τον Δημήτρη Μοσχάτο δημιούργησαν λαμπρή οικογένεια, με αξιόλογα παιδιά και εγγόνια.

Στο πέρασμά της απ’ αυτή τη ζωή, η αείμνηστη Μαρία, με τη δράση, τις συμπεριφορές και το ήθος της άφησε πολλά δείγματα για μίμηση και παραδειγματισμό.
ekirikas
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ