2019-04-14 19:38:17
Φωτογραφία για Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Μαγνησίας
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ. ΣΩΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ.

 

 

 

      Πρωινές ώρες Κυριακής στο Βόλο και ενώ όλοι στη Θεσσαλία ασχολούνται με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ιδιωτικών εταιρειών, γεγονός που σαφέστατα και δεν συνάδει με τα καθήκοντα του Έλληνα αστυνομικού, ο οποίος έχει ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο Σύνταγμα και τους νόμους με κύριο μέλημα την προστασία του πολίτη, υπήρχαν και κάποιοι συνάδελφοί μας, που απρόσκοπτα εκτελούσαν τα αυστηρώς αστυνομικά καθήκοντά τους στα οποία και με αφοσίωση έχουν ταχθεί.

 

       Το κυριότερο περιστατικό που έλαβε χώρα ήταν ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επιχειρησεων για νεαρή, δεκατριαχρονη κοπέλα που, επικαλούμενη προσωπικά της ζητήματα, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από πεζογέφυρα στη περιφερειακή οδό της πόλης μας.


 

       Στο σημείο όμως ταχύτητα κατέφθασε η πανταχού παρούσα ομάδα ΔΙΑΣ, που στελεχωμενη από αξιέπαινους και αξιόμαχους συναδέλφους μας, αποτελεί το στολίδι της Αστυνομίας και με το σπαθί της έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό σύσσωμης της κοινωνίας μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την προσφορά και τη δυναμική της δίκυκλης αστυνόμευσης.

 

        Το πλήρωμα όμως της ομάδας ΔΙΑΣ, το ίδιο που πριν από μία εβδομάδα είχε ακινητοποιησει όχημα στο κέντρο της πόλης μας, συμβάλλοντας έτσι στη σύλληψη δραστών και εξιχνίαση κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκε σαν "φύλακας άγγελος" στο σημείο με αποτέλεσμα το σώμα και τα χέρια των τριών ηρώων συναδέλφων μας να αποτελέσουν την ασπίδα που έσωσε τη νεανική ψυχή και η οποία σηματοδοτεί το εφαλτήριο για τη νέα της ζωή. Σώθηκε έτσι και η οικογένειά της αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του Βόλου από ένα ανείπωτο θρήνο.

 

       Την ίδια επίσης ημέρα χάρη στον επαγγελματισμο που επέδειξαν οι συνάδελφοί μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ηθελημένα καθυστέρησαν στο τηλέφωνο άνδρα, εν δυνάμει αυτόχειρα, ο οποίος χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συναδέλφων της Υ. Α ΒΟΛΟΥ, οδηγήθηκε με ασφάλεια και τέθηκε υπό καθεστώς προστατευτικης φύλαξης.

 

       Οι προαναφερθεντες, σύγχρονοι ήρωες συνάδελφοί μας, αποτελούν με το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, τον καθρέφτη του Έλληνα αστυνομικού ο οποίος όταν εκτελεί τα καθήκοντα που συνάδουν με το λειτούργημά του, μη χρησιμοποιούμενος σε πάρεργα όπως τα γήπεδα και τα κουραστικά πλέον δήθεν αβατα όπως αυτά των Εξαρχείων, σώζει ανθρώπινες ζωές και η κοινωνία τον ευγνωμονει.

 

       Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που αύριο κάποιοι στα γήπεδα θα τους ρίχνουν πέτρες, οι ίδιοι που αύριο σε κάποια πορεία θα τους ρίχνουν βόμβες μολότοφ και θα τους αποκαλούν γουρούνια και δολοφόνους.

 

      Αυτοί οι σύγχρονοι-αφανεις ήρωες συνάδελφοί μας έσωσαν σήμερα για πολλοστή φορά δύο ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν πιο συχνά όλοι οι αστυνομικοί αν δεν τους χρησιμοποιούσαν οι ιδιωτικές εταιρείες που παίζουν ποδόσφαιρο ή αν δεν τοποθετουνταν ως ακίνητοι στόχοι στα χαρακτηριζομενα αβατα.

 

 

 

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος ΕΥΘΥΜΙΟΥ
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ