2019-04-15 00:18:20
Φωτογραφία για «Δεν πήγε χαμένη η κινητοποίηση της πόλης»
Η κατά γράμμα τήρηση των συμφωνηθέντων, στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, και η ενημέρωση του κόσμου πάνω στις νεότερες εξελίξεις ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι το προεδρείο της Επιτροπής Διάσωσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου.

ilianews.gr

Πρώτος, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κώστας Τσαούσης είπε: «Δεν πήγε χαμένη η κινητοποίηση της πόλης. Χθες η 6η ΥΠΕ εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, και θέλω να σταθώ στα εξής σημεία:

‘Ήδη , ολοκληρώθηκε η επιλογή μόνιμου αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ευρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής μόνιμου καρδιολόγου. Όσον αφορά την προκήρυξη νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού, απεστάλη τη Δευτέρα το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για προκήρυξη τεσσάρων θέσεων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας (παθολόγου, Χειρουργού, Ορθοπαιδικού και Καρδιολόγου).


Κατά το μεταβατικό διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσεων του ιατρικού προσωπικού, θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την κάλυψη των Παθολογικών κλινικών (όπως ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ιατρών από ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ενίσχυση της εφημερίας με τις συναφείς ειδικότητες κλπ).’

Πρώτη φορά υπάρχει εγγράφως ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τη μετακίνηση γιατρών. Αυτό ήταν απαγορευτικό για την Αμαλιάδα και όχι εγγράφως, ούτε προφορική δέσμευση δεν μπορούσαμε να πάρουμε γι’ αυτό.

Βλέπουμε πως ότι συνεννοηθήκαμε έγινε. Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια των ανθρώπων αλλά θα είμαστε όπως έχω ξαναπεί επιφυλακτικοί και θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα.

Το όνειρο που έχουν κάποιοι να κλείσει το νοσοκομείο, θα μείνει όνειρο και τους καλώ επωνύμως, κάποιος ιδιώτες γιατρούς του νομού, να βγουν και να το πουν, για να πούμε και εμείς με τη σειρά μας στους ασθενείς τους, τι τους επιφυλάσσουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλοςείπε: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν θα πρέπει να μείνει στην τύχη του. Αυτός είναι ένας μπούσουλας για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην πορεία. Είναι υποχρεωμένοι αυτοί να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και εμείς να πάμε στα σπίτια μας, αλλά σε συνεχή εγρήγορση».

«Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι ζήτημα όλων μας» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας και συνέχισε: «Η πραγματοποίηση 9 εφημεριών τον μήνα Απρίλιο είναι θετικό αποτέλεσμα, αλλά περιμένουμε τις 10-12 εφημερίες με την εισαγωγή ασθενών. Η συνεισφορά όλων των συναδέλφων είναι δεδομένη και θα τους ζητήσω την ελάχιστη υπέρβαση μια υπερωρίας από τον καθένα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Παράλληλα οι νέες προσλήψεις πρέπει να είναι άμεσες και κάτω από συνεχή παρακολούθηση».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος είπε: «Η κατάσταση ήταν απογοητευτική. Θεωρώ ότι η εκλογή του κ. Σδούγα και η ενεργοποίηση του Συλλόγου και της Επιτροπής ήταν καθοριστική για να μπει μια τάξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσαούση, τη Δημοτική Αρχή, ήταν αρωγοί και ότι φτάσαμε στο απροχώρητο ενεργοποιήθηκε η πόλη και μπορέσαμε να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα.

Περιμένουμε τις εισαγωγές, τις προσλήψεις και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Μέχρι στιγμής πάντως έχει γίνει καλή δουλειά.

Τώρα, όλους αυτούς που λένε ότι το Νοσοκομείο έκλεισε, θα κλείσει κ.α. τους αγνοούμε, προχωράμε. Η πόλη εμπιστεύεται το Νοσοκομείο και θέλουμε να ανακτήσουμε ότι έχουμε χάσει.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές και τους πολιτικούς που μας βοήθησαν, τη Νομική Σύμβουλο του Υπουργού κα Παπαδοπούλου που είχαμε διαρκή επαφή μαζί της και τον βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα για τις κινήσεις που έκανε».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και της Επιτροπής Διάσωσης του Νοσοκομείου κ. Κώστας Τσαούσης είπε: «Το ότι φαίνεται να αρχίζει να λειτουργεί και πάλι το Νοσοκομείο, ξαναλέω ότι δεν θα μας αφήσει να επαναπαυτούμε. Επόμενος στόχος είναι να σταματήσει να έχει συνδιοίκηση και να ανεξαρτητοποιηθεί. Συνεχίζουμε να κερδίσουμε και αυτό το στόχο απέναντι στους διάφορους ψιθυριστές που για μερικά ψηφαλάκια λένε διάφορα».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο ενδεχόμενο όλα αυτά να είναι προεκλογικά τρικ ο κ. Τσαούσης απάντησε πρώτος: «Είμαστε 4 σε αυτό το τραπέζι και κανένας μας δεν είναι υποψήφιος. Όλοι οι άλλοι κάνουν εκλογές εκτός από εμάς. Δεν πανηγυρίζουμε σήμερα, ενημερώνουμε απλά τους πολίτες ότι οι αγώνες τους δεν πήγαν στράφι».

Στο ίδιο ερώτημα ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε: «Αν είναι να φέρνουν 5 γιατρούς επειδή έρχονται εκλογές, τότε ας είχαμε κάθε χρόνο εκλογές για να φέρουν και άλλους και για να έχουν και οι δρόμοι άσφαλτο και όχι λακκούβες».

Τέλος, σε ότι αφορά στην ευόδωση των αγώνων της πόλης για το Νοσοκομείο, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι η αντιμετώπιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, που λίγους μήνες πριν δεν… υπήρχε, έχει αλλάξει με την 6η ΥΠΕ να κάνει στροφή 180 μοιρών, ενώ ο κ. Σδούγας ευχαρίστησε τα ΜΜΕ της πόλης και του νομού για την ακριβή και σωστή μεταφορά των προβλημάτων, της αγωνίας και του αγώνα για το Νοσοκομείο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πόσο αξίζει ένα λεπτό ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πόσο αξίζει ένα λεπτό ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ