2019-04-15 11:27:25
Φωτογραφία για Ταμείο για παραγωγές με 50 εκατ. ευρώ...
...και τίποτα για τον Τύπο! Πρόσβαση σε ένα κονδύλι 50 εκατ. ευρώ αποκτούν οι εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα να επιδοτηθεί ο κλάδος των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών που δεινοπάθησε από τη...

μνημονιακή λιτότητα. Με το συγκεκριμένο έργο το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας ΑΕ επιχορηγείται με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του σε νεοϊδρυθέντα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών που προτίθενται να επενδύσουν στη δημιουργία κινηματογραφικών/τηλεοπτικών παραγωγών, κινουμένων σχεδίων αλλά και ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ύστερα από πρωτοβουλία του.

Ήδη από τον προϋπολογισμό έχουν επιδοτηθεί 49 έργα στον οπτικοακουστικό τομέα. Το θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των παραγωγών προβλέπεται από τον ν. 4487/2017 για την υποστήριξη της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, τον οποίο υποστήριξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.


Τα φώτα έπεσαν πάνω στην επιχορήγηση της ταινίας «Ενήλικοι στο δωμάτιο», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. Η ταινία με βάση το σχέδιο της View Master Film θα λάβει το ποσό των 629.561 ευρώ, έχοντας προϋπολογισμό 1.798.747 ευρώ. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η ταινία «Born to be murdered», που έκανε ήδη γυρίσματα στην Αθήνα. Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών της Faliro House Productions ανέρχεται σε 4.320.224 ευρώ και η επιχορήγηση σε 1.512.078 ευρώ.

Ξέχασαν τις εφημερίδες

Την  ίδια ώρα αναζητείται το σχέδιο ενίσχυσης του Τύπου. Πέρασαν δύο μήνες από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και ενώ είναι γνωστό πως έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό η επεξεργασία του σχεδίου από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η ΕΙΗΕΑ που είχε συμμετάσχει σε σχετικές συζητήσεις διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εφημερίδες...

typologies.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ