2019-04-15 11:58:25
Φωτογραφία για Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πορεία Ειρήνης στη βάση του Ακτίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 

Στη συγκέντρωση στη βάση του Ακτίου αλλά και στην πορεία που ακολούθησε παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με την "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ο Νώντας Μωραϊτης και στο Δήμο Ξηρομέρου ο Δημήτρης Κομπλίτσης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πορεία Ειρήνης στη βάση του Ακτίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

       

         Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πορεία Ειρήνης, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Άρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αγρινίου, Άρτας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και εργατικά σωματεία της περιοχής, στη βάση του Ακτίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.


        Στη συγκέντρωση στη βάση του Ακτίου αλλά και στην πορεία που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νεκτάριο Τριάντη, αντιπροσωπεία των επιτροπών περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Πρέντζα και υποψήφιους δημάρχους της περιοχής..........      Στην πύλη της Βάσης του Ακτίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, όπου χαιρέτισαν ο Χρήστος Μπρίκος, μέλος του Συντονιστικού Μαθητών Πρέβεζας, η Βιβή Σταματέλλου εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας (διαβάστε το χαιρετισμό της παρακάτω) και ο Πελοπίδας Αντωνάκος μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου (διαβάστε το χαιρετισμό του παρακάτω), ενώ διαβάστηκε και ψήφισμα το οποίο στη συνέχεια επιδόθηκε στους υπευθύνους της βάσης του Ακτίου.

         Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας η οποία κατέληξε στο δημαρχείο της Πόλης.

       

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτησε με την κεντρική ομιλία ο Νίκος Παπαναστάσης, Αντισυνταγματάρχης ε.α. και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ (δείτε βίντεο εδώ).

Ο χαιρετισμός της Βιβής Σταματέλλου

«Συναγωνιστές - συναγωνίστριες,

Μπορεί να ανανεώνουμε κάθε χρόνο το ραντεβού μας, να αφιερώνουμε μια ημέρα το χρόνο στην αντιιμπεριαλιστική πάλη έξω από τις βάσεις του θανάτου, να μαζευόμαστε εδώ έξω από τη ΝΑΤΟικη βάση του Ακτίου και να απαιτούμε να κλείσει τώρα, αλλά και εδώ ισχύει για τα τελευταία χρόνια, αυτό που ακούμε από τα στόματα των εργαζομένων, από το λαό "ότι κάθε χρόνο είναι και χειρότερα".

Επιβεβαιώνεται αυτό που σαν ταξικό κίνημα λέμε πως η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται, τα προβλήματα που γίνονται όλο και μεγαλύτερα στην καθημερινότητά μας και η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόλεμο, την προσφυγιά.

Επιβεβαιώνεται η κατεύθυνση που έχει το ΠΑΜΕ και τα σωματεία μας πιο σταθερά να αποκαλύπτουμε τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κρατών, τις ενέργειες, τις εγκληματικές τους δράσεις και τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό μας, προκειμένου να γνωρίζει, να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Τα 70 χρόνια του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ που συμπληρώθηκαν φέτος πρόσφεραν στην ανθρωπότητα 70 χρόνια δολοφονικής δράσης, γεμάτη με στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε χώρες της Αφρικής, υποδαύλιση εθνικισμών, έχθρας και προβλημάτων, οργάνωση διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων.

Ο ρόλος και ο χαρακτήρας του ήταν και παραμένει ένας διεθνής κατασταλτικός μηχανισμός προστασίας κι επιβολής των μονοπωλιακών συμφερόντων, τόσο στο εσωτερικό των κρατών - μελών της Συμμαχίας όσο και διεθνώς, ενάντια πάντα στους λαούς. Άλλωστε πηγή και βασική αιτία των πολέμων είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας, που έχει να κάνει με τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους υδρογονάνθρακες και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις μέρες μας προωθείται η ακόμη στενότερη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ.

Είναι βαριές οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ολοένα και μεγαλύτερα πρόσδεση της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, στο όνομα της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης". Καθόλου τυχαία, άλλωστε, ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ Πάϊατ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως "γεωπολιτικό μεντεσέ", εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο το μέγεθος της εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Είναι πρόκληση για το λαό η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως "προοδευτική" και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων, κι αυτό το έχουν ζήσει στο πετσί τους οι λαοί. Τη "σταθερότητα" του ΝΑΤΟ άλλωστε τη δοκιμάζουμε καθημερινά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις παραβιάσεις της Τουρκίας, στις γκρίζες ζώνες, στην πορεία του Κυπριακού, στις σχέσεις με την Αλβανία που και από εκεί έχουμε προκλήσεις.

Οι εξελίξεις που υπάρχουν με την επικίνδυνη πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά των λαών, τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών και τονίζουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει η πάλη του λαού μας και η κοινή δράση με τους λαούς της περιοχής.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να επιστρέψουν όλοι οι ένστολοι από αποστολές στο εξωτερικό.

Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο πόλεμος για τα κέρδη είναι υπόθεση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η ειρήνη για τους λαούς είναι δική μας υπόθεση και για αυτήν θα παλέψουμε».

Ο χαιρετισμός του Π. Αντωνάκου

«Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που σήμερα, ημέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής δράσης, μαζί με εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συναδέλφους, ενώνουμε τη φωνή μας, για:

Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί!

Αυτό το σύνθημα θέλουμε να ακουστεί παντού και δυνατά, μέσα και έξω από τη χώρα μας. Και η φωνή μας μπορεί να γίνει πιο δυνατή όταν τον ίδιο αγώνα, με τα ίδια συνθήματα, δίνουν χιλιάδες εργαζομένων έξω από τις ΝΑΤΟικές βάσεις, έξω από στρατόπεδα, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές.

Οι αγώνες του λαού μας για το δίκιο και την Ειρήνη, μπορούν να δυναμώσουν τη φωνή καθενός και καθεμιάς, που δεν αποδέχεται σήμερα να υπηρετεί τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα σχέδια του κεφαλαίου.

Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα.

Μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, γιατί "το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει δήθεν την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή".

Δεν νιώθουμε όμως καμιά ασφάλεια, με τις προκλητικές δηλώσεις της "σύμμαχου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ", Τουρκίας, που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνης, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην πράξη εντείνει την επιθετικότητά της με παραβιάσεις, NAVTEX και σοβαρά επεισόδια.

Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια όταν την ίδια ώρα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ "νίπτουν τας χείρας των" για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο. Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια όταν βλέπουμε το συνεχές αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Παλαιστίνη, μετά τις κάθε είδους ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.

Μας κρύβουν το λόγο για τον οποίο μαίνονται οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή μας.

Για να μη δούμε την πραγματικότητα. Για να μη δούμε ότι οι πολεμικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας γίνονται για τον έλεγχο των δρόμων της Ενέργειας, της μεταφοράς εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και σέρνουν από πίσω ακόμα μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας, ακόμα και της Κίνας, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Γι’ αυτό στέλνουν στρατιώτες να φυλάνε τα γεωτρύπανα, τους αγωγούς, τις επενδύσεις του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Γι' αυτό Έλληνες στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων. Γι' αυτό η αστική τάξη της χώρας μας συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, γιατί θέλει να συμμετέχει και στη μοιρασιά της λείας. Γι' αυτό τόσα χρόνια δίνουν τη Σούδα, το Άκτιο, τον Άραξο, τώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και άλλες υποδομές για το ΝΑΤΟ.

Μαζί σας βροντοφωνάζουμε:

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου, αλλά για μια πατρίδα της Ειρήνης και της προκοπής χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Με δύναμη και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε».

https://www.902.gr
1 / 16
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ