2019-04-15 17:54:35
Φωτογραφία για Ικανοποίηση για κατώτατο μισθό στο υπ. Εργασίας...
Το μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται στις αρχές του έτους με τον υφυπουργό Εργασίας, να κάνει ένα πρώτο απολογισμό. «Από όλα τα στοιχεία προκύπτει πως η αγορά κατάφερε και ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού» ανέφερε ο Κώστας Μπάρκας και έδωσε μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία.

«Τον Φεβρουάριο του 2019, δημιουργήθηκαν σχεδόν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν εφησυχάζουμε, όμως. Στόχος μας παραμένει η δημιουργία πιο πολλών και πιο σταθερών θέσεων εργασίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8» ο Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για τις σχολές του ΟΑΕΔ, τόνισε πως αυτές «κατά κοινή άποψη έχουν παράξει τεράστιο έργο όλα αυτά τα χρόνια τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν φοιτήσει σε αυτές σήμερα είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες».

Επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς «είχαν αφήσει τις σχολές του ΟΑΕΔ στην τύχη τους» και μιλώντας για την τωρινή ηγεσία του υπουργείου, όσο και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, τόνισε πως στόχος είναι «η αναβάθμιση αυτών των σχολών».


Σε σχέση με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ΟΑΕΔ αλλάζει πρόσωπο και από «οργανισμός συνδεδεμένος με την ανεργία» γίνεται «συνώνυμο της απασχόλησης».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα 12 προγράμματα επιχορήγησης νέων θέσεων εργασίας που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ και προανήγγειλε «προγράμματα που θα απευθύνονται και σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των εγγράφων τους και θα βασίζονται και σε μία χαρτογράφηση των δυνατοτήτών τους».
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ