2019-04-15 19:13:45
Φωτογραφία για «Ως τι μιλούν; Ως sans cullotes;»...
Στην αντεπίθεση πέρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα σε όσους την χαρακτήρισαν Μαρία Αντουανέτα, με αφορμή πρόσφατη δήλωσή της για τα Εξάρχεια και τη Μονμάρτρη.

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans cullotes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους...» έγραψε στα social media.

Αφορμή το σχόλιο που είχε κάνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου ερωτηθείσα για τα Εξάρχεια, μίλησε για «μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας», «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτρη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες...».


Παράλληλα, σε συνέντευξή της σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η κ. Παπακώστα κληθείσα να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχτηκε, αναφέρθηκε σε παλαιότερες σχετικές δηλώσεις της που μάλιστα χαρακτηρίστηκαν ως το «όραμα της Παπακώστα».

«Έδωσα μία συνέντευξη, η οποία έρχεται σε συνέχεια της άποψης που έχω για την περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήδη μπροστά μου αυτή τη στιγμή και είναι στη διάθεση όποιου μπει μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που οι βουλευτές ασκούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ήδη έχω μπροστά μου μία ερώτηση την οποία είχα καταθέσει στις 8/12/2015 σχετικά με το προφίλ της ιδιαίτερης αστικής γειτονιάς των Αθηνών, που είναι τα Εξάρχεια, και σε σχέση με την προσβασιμότητα και σε σχέση με το πώς και τι ευθύνες έχουμε, η Πολιτεία, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, της Αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανομένης, σε σχέση με το πώς πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι και συνεργώντας σε ένα σχεδιασμό ο οποίος να αναδεικνύει ακριβώς το προφίλ αυτής της ιδιαίτερης αστικής γειτονιάς των Αθηνών», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, πρόσθεσε στη συνέχεια, «από το ’15, βεβαίως, έχω και μπροστά μου, όταν ανέλαβα, να σας δώσω την ημερομηνία, στις 23/9/2018 τιτλοφορείται στη καλή εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα», είχαν πολλές εφημερίδες ασχοληθεί με το θέμα, καλοσύνη τους, το «όραμα της Παπακώστα» σε σχέση με τις αρμοδιότητές μου πια, ως καθ’ ύλην αρμόδια στη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Θα κάνουμε τα Εξάρχεια Μονμάρτρη». Λοιπόν, ακούστε να σας πω κάτι. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, στη συνέντευξη την οποία έδωσα προχθές επεσήμανα ακριβώς την υπευθυνότητα για το γεγονός ότι μία αστική γειτονιά των Αθηνών, με ιστορικά στοιχεία, με κτίρια τα οποία ανήκουν, ιστορικά κτίρια του ελληνικού λαϊκού κλασσικισμού».

Η κ. Παπακώστα μίλησε επίσης για συνεχή στοχοποίησή της από τη Ν.Δ. «Δεν είναι η πρώτη φορά και εάν θέλετε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα μετά τη διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία η στοχοποίηση για εμένα είναι ρουτίνα», σημείωσε.
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ