2019-04-16 07:48:55
Φωτογραφία για Η ( κατα παραγγελία)  συνέντευξη του Μινχάουζεν
Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ψεμάτων επιδόθηκε χτες ο πρωθυπουργός στην κατά παραγγελία συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

 

 Και όσον αφορά στο μακεδονικό και όσον αφορά στα σκάνδαλα Πετσίτη και Νοβάρτις και όσον αφορά στο Ελληνικό, στις επενδύσεις και στην οικονομία. Τελικώς, δεν άφησε τίποτε όρθιο, κατά την καθ’ έξιν πια τακτική του. Μια μόνο αλήθεια είπε. Ότι οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο. Πώς το’ παθε..

Κατ’ αρχάς η συνέντευξη αυτή καθ εαυτή ήταν ένα ψέμα. Ο κ Τσίπρας εμφανίστηκε σε ένα απολύτως φιλοσυριζέικο δελτίο ειδήσεων την τελευταία 4ετία και σε ένα ΕΡΤικού τύπου προστατευόμενο περιβάλλον δημοσιογραφικά, με δήθεν δύσκολες ερωτήσεις, για τους αδαείς, που

δεν ξέρουν τι θα πει στημένη συνέντευξη. Η διαφορά από την ΕΡΤ ήταν ότι στη δημόσια τηλεόραση οι άνθρωποι είναι εξόφθαλμα δουλικοί, χωρίς την επαγγελματική επάρκεια να είναι τουλάχιστον καλοί ηθοποιοί.


Τι αποκομίζει από την εμφάνιση σε ένα δήθεν δελτίο για «κυρίους και κυρίες» ο πρωθυπουργός; Την εικόνα ενός κυρίου της μεσαίας τάξης, ενός νηφάλιου και καθώς πρέπει ανθρώπου, μακριά από ακρότητες και αριστεροπερίεργες θέσεις. Κάτι σαν κολυμβήθρα του Σιλοάμ.

Το πρώτο ψέμα ήρθε με την τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα αναβαθμίστηκε (!) στα Βαλκάνια με τη συνθήκη των Πρεσπών. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έγινε ρεζίλι των σκύλων στη συνείδηση Αμερικανών και Ρώσων, δίνοντας έτσι απλόχερα όσα δεν μπορούσαν να πάρουν οι ΗΠΑ εδώ και τρεις δεκαετίες από όλους τους πρωθυπουργούς. Οι Αμερικάνοι μπορεί να έκαναν τη δουλειά τους με τη συμφωνία, αλλά κανείς δεν εκτιμάει αυτόν που δεν τιμάει την πατρίδα του και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά της.

Η Ελλάδα, από ισχυρός παράγοντας που είχε στα χέρια της τη μοίρα των δυτικών Βαλκανίων, ισορροπώντας και με τη Μόσχα, έγινε ένα δουλικό προτεκτοράτο και ένας εν δυνάμει αντίπαλος των Ρώσων στην περιοχή.

Ο αδιάβαστος κ Τσίπρας, που καταπίνει αμάσητα όσα τον πληροφορούν οι συνεργάτες του από το πρωί, πέταξε και τη μπαρούφα ότι αν πληκτρολογήσεις πια στο διαδίκτυο τη λέξη Macedonia δεν θα σου βγούν τα Σκόπια όπως προηγουμένως. Προφανώς οι φωστήρες στο μέγαρο Μαξίμου του ανοίγουν το ελληνικό google όπου το πρώτο λύμα είναι η Wikipedia με βασική σελίδα τα Σκόπια (!) ως Βόρεια Μακεδονία, η οποία μάλιστα στο σχετικό χάρτη εμφανίζεται σε μέγεθος λίγο μικρότερη από τη Μακεδονία! Προφανώς για να μην κακοκαρδίσει τους γείτονες, από τους οποίους σιτίζεται.

Στο επόμενο ερώτημα ο κΤσίπρας εμφανίστηκε ως άλλος Σημίτης επί εποχής Siemens. Χαρακτήρισε τη Novartis πολιτικό σκάνδαλο (χωρίς να υπάρχει στοιχείο ούτε για έναν πολιτικό) και την υπόθεση Πετσίτη σκανδαλολογία, καλώντας ως άλλος Σημίτης, όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον κ Τσίπρα, πάντως, ότι υπερασπίζεται και δεν εγκαταλείπει τον εφηβικό του φίλο Ν Παππά, όπως όσοι στο κόμμα τον έχουν πάρει χαμπάρι. Είτε γιατί του έχει αδυναμία είτε γιατί τους δένε ο Πετσίτης.

Κατόπιν, κάλυψε την κ Παπακώστα στη μπαρούφα της για τα Εξάρχεια, παριστάνοντας τον συγκινημένο για την περιοχή όπου πήγαινε απ’ το σχολείο (στο οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν πήγαινε!) και όπου «εκεί κοντά έμενε», χωρίς να μένει ποτέ εκεί κοντά!

Στη συνέχεια ο κ Τσίπρας διέψευσε ότι εμβολίζει το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να το απορροφήσει για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, υποστηρίζοντας ότι απλώς διευρύνει τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή, μας είπε ότι προσεγγίζει με πληρωμή σε οφίτσια όσους από το ΠΑΣΟΚ είναι μωροφιλόδοξοι, προκειμένου να τους κάνει ριζοσπάστες κομμουνιστές. Εκτός αν αλλάζει την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εν αγνοία τους Μετά, ο κ Τσίπρας υποσχέθηκε πολιτικές ελάφρυνσης, «εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά” και πρόσθεσε ότι “θα εξετάσουμε τί παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια”. Ενώ στην πράξη οι υπουργοί του, που ξέρουν από εισπρακτική πολιτική κάνουν μόνο έναν σχεδιασμό: Πώς θα παίρνουν από μισθωτούς και συνταξιούχους το μεγαλύτερο μέρος των φόρων. Επειδή αυτούς βρίσκουν εύκολα, κατά την πάγια πρακτική και όλων των προκατόχων τους.

Όταν μιλάει για παροχές ο κ Τσίπρας εννοεί τις πενταροδεκάρες των επιδομάτων που πετάει στο πόπολο άπαξ ετησίως, ενώ με το άλλο χέρι του τα παίρνει με φόρους και με το ανεξέλεγκτο καλάθι της νοικοκυράς, το οποίο καμιά δημόσια αρχή δεν ελέγχει.

Ακολούθως, ο κ Τσίπρας είπε στους εμβρόντητους από όσους είναι ενημερωμένοι από τους τηλεθεατές (και που είναι ελάχιστοι, γι αυτό και λέει τα ψέματα με μεγάλη ευκολία), ότι για το βάλτωμα των επενδύσεων σαν το Ελληνικό φταίνε οι προηγούμενοι, που δεν έκαναν τις σωστές προεργασίες. Θα εννοεί ότι φταίνε που δεν είχαν κόψει τα πόδια σε ανεκδιήγητους μηχανισμούς μέσα στα διάφορα κομματοκρατούμενα περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά συμβούλια ή σε αντίστοιχους κομματικούς μηχανισμούς σε επαγγελματικά γκρουπούσκουλα τεχνικών έργων.

Και θα εννοεί ότι για το σαμποτάζ στην επένδυση της Cosco στον Πειραιά μέσω του ΚΑΣ φταίνε οι προηγούμενοι, που υπέγραψαν τη συμφωνία με την Cosco την ώρα που ο κ Τσίπρας τσίριζε εναντίον της ως καταστροφή και υποδούλωση στο ξένο κεφάλαιο!

Φυσικά, φρόντισε να αμολήσει και την εύκολη υπόσχεση ότι όσο είναι κυβέρνηση δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και ο ψαγμένος προσπαθεί να σκεφτεί τι άλλο της πατρίδας θα χαρίσει στους Ευρωπαίους για να το ανταλλάξει, όπως τις συντάξεις, με το Μακεδονικό. Ώστε ο λαός, ή μάλλον οι κουτοπόνηροι στους οποίους απευθύνεται, να λένε «αφού τα κατάφερε με τις συντάξεις, γιατί να μην τα καταφέρει κι εδώ».

Μόνο που οι κουτοπόνηροι αγνοούν, ότι εκείνοι που επωφελούνται από το αφορολόγητο θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν κάτω και από το νέο όριο αν χαμηλώσει. Όπως επωφελούνται και τώρα. Γιατί είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες φοροφυγάδες των επαγγελματιών. Τους οποίους η δίκαιη κατανομή του πλούτου του ΣΥΡΙΖΑ δεν αγγίζει. Ακριβώς όπως δεν τους άγγιξε ποτέ κανείς. Δεν είναι εύκολη η αναζήτησή τους. Θέλει κόπο. Και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι για κόπο.

Όπως είπα και στην αρχή, η μόνη αλήθεια που είπε ο κ Τσίπρας είναι ότι θα κάνει εκλογές τον Οκτώβριο. Και να είσαστε κι ευχαριστημένοι αν τις κάνει. Γιατί μέσα του, όπως και μέσα στούς συντρόφους του, η ιδέα των εκλογών δεν είναι ελκυστική παρά μόνο όταν τις κερδίζουν. Κι αυτές είναι αμφίβολες.

Και επειδή τώρα θα τις χάσει στα σίγουρα δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει. Θα δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του στο μέλλον. Στην πραγματικότητα δεν έχει να χάσει τίποτε. Ενώ μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει διορίσει δικούς του στις κορυφές της δικαιοσύνης, θα έχει διορίσει Επίτροπο, θα έχει ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο νομπελίστας με τον Ζαεφ, θα έχει γεμίσει κι άλλο το δημόσιο ταμείο με τις φορολογίες Ιουλίου- Σεπτεμβρίου για να εξαγοράσει ψήφους, και έχει ο Κάρολος. Εμείς δεν θα’ χουμε. Αλλά, αυτό δεν ενδιαφέρει τον κ Τσίπρα. Η αγκαλιά της καρέκλας τον ενδιαφέρει.

 

 

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ