2019-04-16 13:30:30
Φωτογραφία για Die Welt: Οι Γερμανοί ιδιώτες κατέχουν το 6,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων σε χρυσό
Οι ιδιώτες Γερμανοί, μάλιστα, έχουν στην κατοχή τους συνολικά περισσότερο χρυσό

από την Bundesbank ακόμη και από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt φιλοξενεί ένα άρθρο για την αγάπη των Γερμανών για το χρυσό, επισημαίνοντας ότι έχουν στην κατοχή τους περίπου το 6,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Τα δύο τελευταία χρόνια προστέθηκαν 250 τόνοι χρυσού, με το ενδιαφέρον των ιδιωτών Γερμανών να αυξάνει ακόμη περισσότερο. Παρόλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επενδύσεις σε χρυσό δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Welt, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, έχει στην κατοχή της τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κεντρική τράπεζα παγκοσμίως: 3.370 τόνους. Μόνοι οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερα αποθέματα χρυσού στο Φορτ Νοξ, περίπου 8.130 τόνους.

Ωστόσο οι ιδιώτες Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους συνολικά περισσότερο χρυσό από την Bundesbank ακόμη και από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).


Και η επιθυμία τους για το πολύτιμο αυτό μέταλλο μοιάζει να μην μειώνεται: τα τελευταία τρία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η περιουσία των Γερμανών σε χρηματοκιβώτια και θυρίδες, ενώ και τα επόμενα χρόνια επιθυμούν να αγοράσουν και άλλο χρυσό, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Συνολικά οι Γερμανοί πολίτες έχουν στην κατοχή τους 8.918 τόνους χρυσό, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Steinbeis σε δείγμα 2.000 ενηλίκων. Περίπου ο μισός χρυσός είναι σε ράβδους ή κέρματα, ενώ λιγότεροι από 4.000 τόνοι είναι σε κοσμήματα.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα που διενεργήθηκε πριν από τρία χρόνια, ο χρυσός που έχουν στην κατοχή τους οι Γερμανοί ιδιώτες αυξήθηκε κατά περίπου 246 τόνους. Περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι αγόρασε χρυσό τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα εξάλλου με την έρευνα, κάθε Γερμανός άνω των 18 ετών έχει στην κατοχή του κατά μέσο όρο 58 γραμμάρια χρυσών κοσμημάτων και 71 γραμμάρια χρυσού σε ράβδους ή κέρματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ