2019-04-17 01:49:07
Φωτογραφία για Πληθαίνουν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Από... πέρυσι, είχε βρεθεί ο χώρος για τη φιλοξενία τους, αλλά ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.

Οnmed.gr

Νέα κινητοποίηση έχει αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου, το σωματείο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για παιδιά έως 16 ετών που κατόπιν εισαγγελικής εντολής απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον (θύματα βίας, γονείς χρήστες ουσιών κλπ), εισήχθησαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και δεν έφυγαν ποτέ, διότι δεν υπάρχουν δομές για να τα φιλοξενήσουν. 

Το θέμα επανέρχεται εδώ και μήνες στην επικαιρότητα, έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά η λύση του φαίνεται πως είναι ακόμη μακριά Στα τέλη του 2018, το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως βρέθηκε χώρος για τη φιλοξενία αυτών των παιδιών - που ζουν επι μήνες στο ακατάλληλο περιβάλλον του νοσοκομείου. Πρόκειται για μια δομή του υπουργείου Εργασίας, στα νότια προάστια της Αττικής, με δυνατότητα φιλοξενίας 45 ατόμων.


Τότε είχε ανακοινωθεί ότι ο χώρος είναι εξοπλισμένος και ότι θα ξεκινούσαν άμεσα οι διαδικασίες στελέχωσής του. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας. 

Προφανώς δεκάδες παιδιά - 40 μόνο στο «Αγία Σοφία, σύμφωνα με το σωματείο - παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία σε ακατάλληλες συνθήκες και με προσωπικό αναρμόδιο και όχι κατάλληλα καταρτισμένο για τη φροντίδα τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ