2019-04-17 06:00:26
Φωτογραφία για «Εκρηξη» πρυτάνεων για Γαβρόγλου: Το υπουργείο Παιδείας οδηγεί αποφοίτους στην ανεργία
ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Σε γενικό «συναγερμό» έχουν τεθεί οι διοικήσεις των πολυτεχνικών σχολών της χώρας, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νόμου Γαβρόγλου που προβλέπει συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Οι πρυτάνεις και κοσμήτορες των πολυτεχνικών σχολών εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η -ουσιαστικά- εξίσωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ποιότητα των σπουδών, καθώς και στα ποσοστά ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στο εξωτερικό 35.000 μηχανικοί.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου Γαβρόγλου τα πανεπιστημιακά τμήματα μηχανικών αυξάνονται σε ποσοστό – ρεκόρ 80%, καθώς στα 44 πενταετή πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν σήμερα, θα προστεθούν επιπλέον 36 (σύνολο 80).

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Το υπουργείο Παιδείας οδηγεί τους αποφοίτους στην ανεργία

Ακρως χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στην οποία εκφράζει «την ριζική αντίθεσή της με τις προωθούμενες αλλαγές στο σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την διαδικασία και πάλι του επείγοντος προωθούνται σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς τεκμηριωμένες στρατηγικές και στόχους και χωρίς την απαιτούμενη συναίνεση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κοινότητας για τη σκοπιμότητα των προωθούμενων αλλαγών» επισημαίνει αρχικά το ΕΜΠ.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, στη συνέχεια, εστιάζει στον τομέα των σπουδών μηχανικού, τονίζοντας ότι «προωθείται η μαζική “παραγωγή” πανεπιστημιακών τμημάτων μηχανικών. Σε μια εποχή που ο κλάδος των μηχανικών πλήττεται από δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας και οι νέοι απόφοιτοι μεταναστεύουν για να αναζητήσουν εργασία, το υπουργείο Παιδείας διπλασιάζει τα τμήματα μηχανικών της χώρας οδηγώντας με απόλυτη βεβαιότητα το σύνολο των αποφοίτων τους σε συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης ανεργίας και ετεροαπασχόλησης».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SEA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SEA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ