2019-04-17 09:11:57
Φωτογραφία για Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε ο χάλκινος κόκορας του κωδωνοστασίου που κατέρρευσε
Ένα ανέλπιστο γεγονός ήρθε να χαρίσει χαμόγελα μέσα στη θλίψη από την πυρκαγιά στην

Παναγία των Παρισίων. Ο λόγος για τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του κωδωνοστασίου, του «βέλους» που κατέρρευσε παραδομένο στις φλόγες.

Το χάλκινο γλυπτό, που περιείχε λείψανα, χάθηκε κατά την κατάρρευση και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να βρεθεί. Τελικά, το ανακάλυψε ένας υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων.

Ο κόκορας φαινόταν να έχει χαθεί για πάντα, ίσως και να έχει καταστραφεί ολοσχερώς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ναού.

Έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά επισκευάσιμο. Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Jacques Chanut. Η ζωή συνεχίζεται, η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί.


 

Jacques CHANUT ✔ @chanutj

Incroyable! Un de nos adhérents du @GMHistoriques a retrouvé dans les décombres le coq du haut de la flèche de #NotreDame Son intuition était la bonne! Merci à nos bâtisseurs passionnés du patrimoine pour leur engagement: Le savoir-faire français est là. #ReconstruireNotreDame

7:35 PM - Apr 16, 2019

5,723 2,911 people are talking about this
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ