2019-04-17 12:20:17
Φωτογραφία για Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για «μεγάλο συνασπισμό» με τον Τσίπρα
ΒΙΝΤΕΟ

Η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει την δύσκολη απόφαση και είχε αποφασίσει να προχωρήσει ακόμα και σε μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνος μας κορόιδεψε, έκανε εκλογές και επέλεξε τους ΑΝΕΛ, δήλωσε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά την Βαρουφακειάδα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

Μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Αction 24, ξεκαθάρισε πως «η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει (σ.σ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».


«Θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παραπέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο», τόνισε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θέμα μεγάλου συνασπισμού σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει: «Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας...

Δείτε το βίντεο εδώ

protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ