2019-04-17 19:15:39
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Νομικά ανοικτή και πολιτικά εφικτή η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου
«Θέλησα να μιλήσω για τρεις λόγους» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, όπου συζητείται στην Ολομέλεια η Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

«Πρώτον, διότι και με τη δική μου παρέμβαση να τιμήσω μια συνεδρίαση της Βουλής αφιερωμένη σε ένα πολύ σημαντικό θέμα εθνικού χαρακτήρα. Δεύτερον, γιατί είναι υποχρέωση και δική μου σε συνέχεια των αγορεύσεων των βουλευτών της Ν.Δ. να αποκαταστήσω ορισμένες αλήθειες οι οποίες κινδυνεύουν να χαθούν μέσα σε παιχνίδια εντυπώσεων και προπαγανδιστική ασυνέπεια της κυβέρνησης. Τρίτον να περιγράψω θέση της Ν.Δ.» ανέφερε.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και να επιχειρήσουμε να κρατήσουμε τη συζήτηση αυτή μακριά από πρόσκαιρες επικοινωνιακές επιδιώξεις, στις οποίες μας έχει συνηθίσει τελευταία η κυβέρνηση. Η συζήτηση αυτή λαμβάνει χώρα Απρίλιο του 2019 και το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί από το 2016. Δεν γίνεστε πιστευτοί όταν λέτε ότι η συζήτηση γίνεται σε ουδέτερο χρόνο» υποστήριξε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Ξέραμε και ξέρουμε ότι ο νομικός δρόμος προβλεπόταν και προβλέπεται να είναι εξ αντικειμένου δύσκολος» τόνισε, σημειώνοντας πως η προηγούμενη επιτροπή της Βουλής δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της, καθώς «ήρθαν οι κάλπες του 2015». Όπως ανέφερε, «τα συμπεράσματά της είναι τα μόνα που διαθέτει το ελληνικό Κοινοβούλιο και τα υιοθέτησε από την επόμενη Επιτροπή που συστάθηκε από την κ. Κωνσταντοπούλου».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «παρά τα μεγάλα λόγια, παρά τις θεατρικές κινήσεις, ουσιαστικά απουσίασε αυτά τα τέσσερα χρόνια από αυτή την εθνική προσπάθεια». «Δεν αφορά κάποια ελληνική διεκδίκηση. Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Μάρτιο του 2015 στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ και πρόσθετε ότι είναι διμερές θέμα το οποίο έχει πρωτίστως ηθική σημασία. Απάντησε η κ. Μέρκελ με τις γνωστές θέσεις» υπογράμμισε.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ειδικά η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου είναι σίγουρα νομικά ανοικτή και πολιτικά εφικτή και τόνισε πως «πρέπει να αποτελέσει και προτεραιότητά μας». «Η πρόκληση είναι να σταθούμε με σθένος απέναντι τόσο στους εθνικιστές, όσο και στους λαϊκιστές» επισήμανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Όπως είπε: «Η Ευρώπη θα αντέξει, όπως άντεξε τελικά και η Παναγία των Παρισίων και θα ξαναχτιστεί με νέα υλικά για μια νέα εποχή».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ