2019-04-18 08:35:13
Φωτογραφία για Αλλάζουν οι κανόνες στην τηλεοπτική σήμανση...
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε ως τις 30 Απριλίου το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με την οποία αλλάζουν τα δεδομένα στην τηλεοπτική σήμανση προγραμμάτων ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνονται. 

Το σύστημα της σήμανσης εκσυγχρονίζεται πλήρως και δημιουργεί υποχρεώσεις σεβασμού στους ανήλικους για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρόκειται για εκκρεμότητα πολλών ετών, που υλοποιείται με το σχέδιο που κατέθεσε το ΕΣΡ και έθεσε προς διαβούλευση το  υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα, εκτός των διαφημίσεων και των τηλεπωλήσεων, κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες, ανάλογα με τον βαθμό δυσμενούς επίδρασης στους ανήλικους. Παράλληλα αλλάζει και η οπτική σήμανση ως εξής: 

Σε μεγάλα τετράγωνα, που υποχρεωτικά θα μεταδίδονται καθ’ όλη τη διάρκεια των τηλεοπτικών προγραμμάτων, θα αναγράφονται τα σήματα «Κ» για προγράμματα Κατάλληλα για όλους, 8, 12, 16 και 18, οι ηλικίες πάνω από τις οποίες τα προγράμματα είναι ακατάλληλα. 

Για καθεμία από τις πέντε κατηγορίες υπάρχει και η υποχρεωτική μετάδοση, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα 8 και 12 μετά τις 9 το βράδυ, τα 16 μετά τις 10 το βράδυ και τα 18 μετά τα μεσάνυχτα! 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται επίσης να μεταδίδουν και ηχητικό μήνυμα που θα προειδοποιεί για την καταλληλόλητα της σήμανσης πριν την έναρξη του προγράμματος και μετά από διαφημιστικό διάλειμμα...

typologies.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ