2019-04-18 08:45:16
Φωτογραφία για Παπακώστα: Στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, επανέλαβε στον ΣΚΑΪ, ότι δεν είναι άβατο η περιοχή των Εξαρχείων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπακώστα είπε ότι «στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα», πρόσθεσε η κα. Παπακώστα.

«Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς ‘να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση’», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν ένας πολίτης χρειαστεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό για οποιονδήποτε λόγο, στην περιοχή των Εξαρχείων, αν θα μπορέσει να πάει το περιπολικό εκεί απάντησε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ. της περιοχής των Εξαρχείων».


«Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό» τόνισε.

Στην ερώτηση για το αν μπορεί να πάει στα Εξάρχεια για έναν καφέ, η κ. Παπακώστα απάντησε: 

«Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ».

Στην ερώτηση για το αν είναι αποτελεσματική η αστυνόμευση στα Εξάρχεια, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Κάθε μέρα θα επιχειρούμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Και οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζουν εκεί, και οι κάτοικοι που είναι εκεί, και η ίδια η γειτονιά, θέλω να αισθάνονται ασφαλείς. Κάθε μέρα προσπαθούμε για αυτό».

Τόνισε πως πρέπει όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το όραμα και να δώσουμε στην γειτονιά των Εξαρχείων τη θέση που της αξίζει, ως Μονμάρτρη των Αθηνών.
πηγή:
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ