2019-04-18 11:01:44
Φωτογραφία για Eπείγουσα ανακοίνωση ΠΑΣΥΠΑΑ και ΠΟΙΟ-ΠΦΥ για εφημερίες ιατρών
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα,  18/04/2019

(Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ

Αρ. Πρωτ.: 115 / 2019

Αποφ. ΕΔ: 538/2014

e-mail: [email protected]

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης Υ.Πε. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σε απάντηση του εξ. επείγοντος εγγράφου της 1ης ΥΠΕ με θέμα «Πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας» θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι: 

Ο σύλλογος ΠΑΣΥΠΑΑ και η ομοσπονδία ΠΟΙΟ-ΠΦΥ δεν έχει καμία αντίρρηση οι ιατροί των κέντρων υγείας να συμβάλουν στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα των πασχόντων ασθενών μας. 

Θα πρέπει όμως εκ μέρους της Διοίκησης να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις: 

· Η πλήρης εξομάλυνση των εργασιακών σχέσεων των ιατρών της ΠΦΥ των Κέντρων Υγείας με τους ιατρούς των Νοσοκομείων, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 


· Η πλήρης διασύνδεση των Κέντρων Υγείας με τα Νοσοκομεία αναφοράς, με νομοθετική ρύθμιση και όχι με το σημερινό έωλο καθεστώς. 

· Η έγκαιρη και όχι αιφνιδιαστική ενημέρωση των ιατρών για τις ημέρες εφημεριών, ειδικά δε όταν καλύπτουν εφημερίες προερχόμενοι από Κέντρα Υγείας, που δεν είναι επιφορτισμένα με εφημεριακή λειτουργία. 

· Η ομάδα ιατρών, που συμμετέχουν σε εφημερίες να είναι συγκεκριμένη και καθορισμένη και όχι ευκαιριακή για κάλυψη αναγκών. Οι ημέρες εφημεριών να ρυθμίζονται με ευθύνη της ομάδας ιατρών όπως γίνεται στα Νοσοκομεία, έγκαιρα και υπεύθυνα, ώστε να ενημερώνεται η Διοίκηση για την σωστή λειτουργία. 

· Το απογευματινό ωράριο των Κέντρων Υγείας να εναρμονιστεί στο πλαίσιο υπερωριακής απασχόλησης για τους ιατρούς και όχι σε βάρδιες, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 

· Να καλύπτονται από την ΥΠΕ τα έξοδα μετακίνησης των ιατρών προς τα Κέντρα Υγείας που καλούνται να εφημερεύσουν και βρίσκονται μακράν του Κέντρου Υγείας που υπηρετούν. 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 

Μπούρος Χαρίλαος                    Θεσσαλονικεύς Νικόλαος 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ