2019-04-18 11:26:43
Φωτογραφία για ΥΠΟ ΤΗΝ «ΣΚΙΑ» ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έγινε έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του ίδιου του Ερνογάν, όπου και πάρθηκαν, όπως αναφέρεται, σημαντικές αποφάσεις για το πολεμικό δυναμικό της Τουρκίας.

Προφανώς οι αποφάσεις αυτές έγιναν υπό το φάσμα των αμερικανικών κυρώσεων που θα πλήξουν και τις ένοπλες δυναμεις, άγνωστο προς το παρών σε ποιο βαθμό.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες, στη σύσκεψη αυτή μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, γαμπρός του Ερνταγάν που πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμ στην Ουάσιγκτον, ο Berat Albayrak, ο υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, ο υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Yaşar Güler και ο γραμματείας της Πολεμικής Βιομηχανίας, İsmail Demir.

Στη σύσκεψη αυτή που κράτησε 1,5 ωρα, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η ταχεία αποδέσμευση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας από εξωτερικές εξαρτήσεις και η χρήση αποκλειστικά σε πολεμικές επιχειρήσεις οπλικών συστημάτων τουρκικής προέλευσης και παραγωγής.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ