2019-04-18 12:33:46
Φωτογραφία για «Δεν πρέπει να κλείσουν τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ» διαμηνύουν οι ασθενείς εκφράζοντας την αγωνία τους
Να στηρίξει τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να βελτιώσει τη λειτουργία τους ζητούν από το υπουργείο Υγείας Ομοσπονδίες και Σύλλογοι ασθενών.

Όπως υποστηρίζουν, «παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, ΔΕΝ πρέπει να κλείσουν, ώστε να μην περάσει το θέμα της διαχείρισης των ακριβών φαρμάκων στα χέρια ιδιωτών».

Το ζήτημα προέκυψε μετά από δηλώσεις του τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε ότι αποτελεί δέσμευση για τη ΝΔ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, το κλείσιμο των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και η επιστροφή φαρμάκων υψηλού κόστους στο παραδοσιακό κανάλι διανομής των φαρμακείων.

Με ρεπορτάζ του η ιστοσελίδα Iatropedia.gr αποτύπωσε την αναστάτωση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στους ασθενείς για τα προβλήματα που επικρατούν στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Σύλλογοι Ασθενών κατέθεσαν τις εμπειρίες τους για την οριακή λειτουργία των φαρμακείων και την απεριόριστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς στις ουρές.


Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών: «Να μην περάσουν τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα χέρια ιδιωτών»

Οι ασθενείς του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, δηλώνουν την ανησυχία τους για την τύχη των Φαρμακείων: «Επανέρχονται στην επικαιρότητα οι “φωνές” για το κλείσιμο των Φαρμακείων, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Φαρμακείο της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Βάζοντας μπροστά ασθενείς και την αγωνία τους για την άμεση πρόσβαση σε φάρμακα υψηλού κόστους, αυξάνεται για ακόμη μία φορά η πίεση που ασκούν σε τακτά χρονικά διαστήματα ιδιωτικά συμφέροντα, για τη μεταφορά των φαρμάκων υψηλού κόστους από τη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες που βλέπουν μεγάλα κέρδη ή ολιγοπωλιακή διακίνηση των φαρμάκων στην Ελλάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του Συνδέσμου Νεφροπαθών.

Οι νεφροπαθείς καλούν όλους τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο πλάι των βαριά ασθενών και χρόνια πασχόντων και να μην παραδώσουν στα νύχια επιτήδειων τις ζωές τους. Αλλά κυρίως καλούν το υπουργείο Υγείας να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν με την εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΕΣΑμεΑ: «Το Υπουργείο Υγείας να λύσει τα προβλήματα των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), καλεί το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να λύσουν τα προβλήματα με την ταλαιπωρία των ασθενών, ενώ τονίζουν ότι «τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κράτησαν σε πολύ υψηλό επίπεδο τη χορήγηση των αναγκαίων φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασθενείς και χρόνια πάσχοντες, δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης».

Και προσθέτει: «Η ΕΣΑμεΑ ζητάει από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους».

Επίσης, καταλογίζουν διγλωσσία στο θέμα των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, την οποία καλούν να λάβει θέση, λέγοντας: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ στην Ηλιούπολη στις 10 Δεκεμβρίου 2018, είχε απαντήσει σε ερώτημα που του είχε τεθεί για τη λειτουργία των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, ότι, όχι μόνο θα διατηρηθούν, αλλά θα ενισχυθούν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Η προαναφερόμενη δήλωση του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του κ. Οικονόμου και ως εκ τούτου ζητάμε μία ξεκάθαρη απάντηση για τη λειτουργία των συγκεκριμένων Φαρμακείων».

Πηγή: iatropedia.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φραπεδάκι;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φραπεδάκι;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ