2019-04-18 12:52:39
Φωτογραφία για Χυδαίες προκλήσεις από τους ναζί της Χ.Α. για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ολομέλεια της Βουλής, βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης δήλωσαν πως πρέπει να ανοίξει θέμα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 έως το 1949 και υπερασπίστηκαν τη μνήμη των συνεργατών των ναζί που πέθαναν στο Δίστομο από τους αντάρτες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απάντησε πως «έχουμε τους φασίστες που ορκίζονται στον Χίτλερ και ξαναλέω ότι είναι κότες και δεν εμφανίζονται».

 Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Ευάγγελος Καρακώστας, κατά τη συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές στην Ολομέλεια, εκστόμισε απίστευτα ανιστόρητες ατάκες, ενώ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ανοίξει θέμα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 έως το 1949. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει αμύθητη περιουσία που «θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες», ενώ πρόσθεσε με νόημα πρόσθεσε ότι «το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς», αναφερόμενος στους Έλληνες συνεργάτες των ναζί.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, που προέδρευε απαίτησε να αποχωρήσουν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι από την αίθουσα. «Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιτέθηκαν με βρισιές στους βουλευτές του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων που τους αποδοκίμασαν.

Μετά από αρκετή ώρα και όταν ανέβηκε στην έδρα για να προεδρεύσει της συνεδρίασης, ο Νίκος Βούτσης τοποθετήθηκε για το περιστατικό, λέγοντας ότι οι χρυσαγίτες έχουν χαρακτηριστεί από τον λαό και δικάζονται για όσα έχουν κάνει. «Αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι και το Γράμμο τελειώνει κάθε συζήτηση. Αυτοί οι κύριοι χαρακτηρίζονται από αυτά που λένε. Έχουν χαρακτηριστεί και από άλλα μέσα στην κοινωνία και βρίσκονται τώρα ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τοποθετήθηκε για τα όσα είπαν οι χρυσαυγίτες λέγοντας πως είναι κότες που ορκίζονται στον Χίτλερ και δεν το παραδέχονται, τη στιγμή που έχει καταγραφεί η δολοφονική δράση τους.

«Έχουμε τους φασίστες που ορκίζονται στον Χίτλερ και ξαναλέω ότι είναι κότες και δεν εμφανίζονται. Ήδη έχουν καταδικαστεί στελέχη τους για δολοφονική δράση κατά μεταναστών. Ήδη είναι δολοφόνοι του Φύσσα. Η Ιστορία είναι αδέκαστη όσο κι αν έγινε προσπάθεια παραχάραξης. Ήταν συνεργάτες των ναζί, κουβαλούσαν δεκάδες κεφάλια ανταρτών και έπαιρναν λύτρα από τους Βούλγαρους φασίστες. Να γνωρίζει ο λαός και να μην παγιδεύεται».

https://www.thepressproject.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ζωή (μας) στη Σελήνη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ζωή (μας) στη Σελήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ