2019-04-18 15:37:45
Φωτογραφία για Αδελφοποίηση και επίσημη συνεργασία Metropolitan Hospital και Shanghai Chest Hospital 

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική σύμπραξη προχωρά το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital υπογράφοντας μνημόνιο Αδελφοποίησης και Συνεργασίας με το Shanghai Chest Hospital της Κίνας, το πρώτο νοσοκομείο παγκοσμίως που ειδικεύεται στη θεραπεία θωρακοχειρουργικών περιστατικών.

Το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital ξεκίνησε τη λειτουργία του υπό τη Διεύθυνση του Θωρακοχειρουργού κυρίου Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη τον Οκτώβριο του 2017 και παρουσίασε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, διενεργώντας πληθώρα θωρακοσκοπικών αλλά και ρομποτικών επεμβάσεων μείζονων εκτομών με απόλυτη επιτυχία και διεθνή αντίκτυπο. 

Το Shanghai Chest Hospital της Κίνας αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, όντας σε παγκόσμια κλίμακα, στην πρώτη θέση όσον αφορά στον αριθμό θωρακοχειρουργικών περιστατικών που αντιμετωπίζει.  Το 2016, το εν λόγω νοσοκομείο διενήργησε αριθμό μεγαλύτερο από 10.000 μείζονα χειρουργεία θώρακος σε ένα έτος,  ενώ το 91% αυτών διενεργήθηκε με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο

. Το νούμερο αυτό δεν έχει καταγραφεί ξανά από κανένα νοσοκομείο σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, πρωτοστατεί, σε παγκόσμια κλίμακα, και στην ερευνητική δραστηριότητα υπό την αιγίδα του Jiatong University της Σαγκάης.

Στo πλαίσιo μιας άτυπης συνεργασίας στο παρελθόν, οι δύο φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιστημονική τους Αδελφοποίηση και να συνεργαστούν ενεργά. Το γεγονός αυτό έχει, εκτός από επιστημονική αξία, και πολιτιστικές προεκτάσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. 

Η τελετή υπογραφής του μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital στις 19 Απριλίου 2019 στις 14:00. 

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ