2019-04-18 23:38:43
Φωτογραφία για Εκστρατεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας της «άσπρης μπλούζας» στα νοσοκομεία, ξεκινάει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Το φαινόμενο της βίας στα νοσοκομεία στην Ελλάδα έχει πολύ μικρές διαστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τα σποραδικά περιστατικά πυκνώνουν» αναφέρει και προσθέτει ότι «με δεδομένο ότι σε άλλες κοινωνίες το φαινόμενο είναι πιο συχνό, και σε ορισμένες έχει έκταση τέτοια που να υπάρχουν ακόμα και φρουρούμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (π.χ. στη Κίνα) αισθανόμαστε ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πριν εξαπλωθεί».

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημειώνει ότι οι χώροι της άσκησης της Ιατρικής, πρέπει εξ ορισμού να είναι ασφαλείς και να δημιουργούν ένα περιβάλλον ηρεμίας, ώστε οι ασθενείς να αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με σεβασμό, προσοχή και ψυχραιμία. Γνωρίζουμε, προσθέτει, «ότι οι γιατροί, ειδικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εργάζονται με αυτοθυσία για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και μας ανησυχούν οι αναφορές περιστατικών βίας εναντίον τους».


Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η πρωτοβουλία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα ακολουθήσει τα πρότυπα αντίστοιχων εκστρατειών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως π.χ. η Βρετανία, και αποσκοπεί στην ενημέρωση ασθενών, γιατρών και λοιπού προσωπικού για το φαινόμενο, που θα πρέπει, «πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, να περιοριστεί με μέτρα που χρειάζεται να λάβει η Πολιτεία. Τα μέτρα πρέπει να αφορούν κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική, ληστείες κ.ά.) και οι υπαίτιοι να τιμωρούνται με αυστηρότητα (χαρακτηρισμός του αδικήματος ως ιδιώνυμο) αλλά και οι χώροι να φυλάσσονται καλύτερα».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ