2019-04-19 04:47:52
Φωτογραφία για ΥΠΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανά τον κόσμο έχει ακουστεί πολλές φορές πως έχουν έρθει εξωγήινοι στον πλανήτη μας. Συνήθως αυτός ο ισχυρισμός βασίζεται σε κάποιο περίεργο αντικείμενο που εθεάθη στον ουρανό. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Ελλάδα την άνοιξη του περασμένου χρόνου. Όμως, στην περίπτωση αυτή οι ισχυρισμοί δεν προέρχονταν από κάποιο αντικείμενο που είδε κάποιος στον ουρανό αλλά από τα παρόμοια και ανεξήγητα περιστατικά που έζησαν μάρτυρες στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Τις μέρες γύρω από τις 17 Απριλίου του 2018 υπήρξαν πολλές αναφορές από κατοίκους της περιοχής για διαταραχές ύπνου με παρόμοια συμπτώματα και κύριο από αυτά ήταν την υπνική παράλυση. Κατά την υπνική παράλυση, το άτομο ενώ έχει ξυπνήσει από τον ύπνο του αδυνατεί να κουνήσει το σώμα του. Μάλιστα, τα άτομα που έκαναν γνωστά τα συμπτώματά τους αυτά μέσα από τα social media, ανέφεραν επίσης πως έβλεπαν και σκιές με περίεργα σχήματα και ένιωθαν την παρουσία κάποιου στον χώρο τους χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να τον δουν.


Ο Χάρης Κουτσιαύτης είναι ερευνητής εξωγήινης ζωής. Έχει σπουδάσει Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων και αυτοματισμού αλλά και Τεχνικός Οικιακών Υπολογιστικών Συστημάτων. Από το 1988, όταν ήταν δηλαδή 10 χρονών, άρχισε να ασχολείται με τα UFO, ενώ το 2009 έφτιαξε την ιστοσελίδα της ομάδας «UFO’s & ALIENS TRUTH (Greek community)». Σε παλαιότερη συνέντευξη έχει ορίσει τους εξωγήινους και τα UFO: «ως εξωγήινους ονομάζουμε ένα έξω-από-τη-Γη φάσμα οντοτήτων που ξεκινά από απλές μορφές που μοιάζουν με βακτήρια έως όντα με πολιτισμούς πολύ πιο εξελιγμένους από τον ανθρώπινο. Ως UFOs (Unidentified Flying Objects), όλα τα άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα που δεν εξηγούνται με τη λογική και μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και τα υποθετικά διαστημικά σκάφη αυτών των εξελιγμένων εξωγήινων πολιτισμών.»

Σε μία συνέντευξή του στο VICE ρωτήθηκε για τα παραπάνω περιστατικά που αναφέραμε. Επιβεβαίωσε πως τα συμπτώματα που ανέφεραν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν όμοια μεταξύ του. Δεν μπορούσαν να κουνήσουν τα άκρα τους, να μιλήσουν ή να ανοιγοκλείσουν τα βλέφαρά τους με ευκολία. Τέτοιου είδους περιπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους το βράδη της 17ης Απριλίου του 2018 και κράτησαν περίπου μέχρι τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου του 2018.

Στη συνέχεια, ο ερευνητής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα και πως μπόρεσε ο ίδιος να τα εντοπίσει. Η Κατερίνα Π. μέσω του Facebook αναζητούσε και άλλα άτομα που έχουν ζήσει κάτι ίδιο ή παρόμοιο με αυτή. Η ίδια έγραφε στη δημοσίευσή της: «Είχα ξυπνήσει -μόλις είχε φύγει ο άνδρας μου-, αλλά ήμουν ακόμη στο κρεβάτι και χάζευα στο κινητό. Κάποια στιγμή, δεν ξέρω τι έγινε -λιποθύμησα, δεν ξέρω-, βρίσκομαι στο κρεβάτι με το χέρι που κρατούσα το κινητό απλωμένο στην άλλη άκρη. Δεν μπορούσα καλά-καλά να ανοίξω τα μάτια μου και πνιγόμουν. Δεν μπορούσα να βγάλω άχνα, ενώ ανοιγόκλεινα το στόμα μου. Δίπλα στο κρεβάτι έβλεπα κάτι αχνό, μαύρο, δεν ξέρω αν ήταν παραισθήσεις απ’ το πνίξιμο, δεν νομίζω. Έκλεισα τα μάτια μου μόλις το είδα, πήρα μια ανάσα και μόλις τα άνοιξα ήμουν φυσιολογικά. Μου συνέβη και δεύτερη φορά. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ενώ είχα ξαπλώσει, ένιωσα ότι κάτι ήταν δίπλα μου, όρθιο να με κοιτάζει. Ο άνδρας μου κοιμόταν, γύρισα πλευρό και τότε το ένιωσα πιο έντονα. Σαν να μην ήθελε να του γυρίσω πλάτη».

Ο κ. Κουτσιαύτης, έχοντας διαβάσει αυτό αποφάσισε να αναζητήσει μέσω της ομάδας του στο Facebook και άλλα παρόμοια περιστατικά και δεν άργησε να λάβει και άλλες αναφορές από άλλα άτομα για μια τέτοια εμπειρία που είχαν ζήσει την προηγούμενη μέρα. Παρακάτω αναφέρονται τι έζησαν οι υπόλοιποι μάρτυρες που επικοινώνησαν μαζί του: ο Νίκος Α. έζησε μόνο μία παράλυση 45 δευτερολέπτων την ώρα που ξυπνούσε. Από την άλλη, ο Φάνης Σ., ενώ έχει ξαναβιώσει την υπνική παράλυση στο παρελθόν, αυτήν την φορά το έζησε σαν να ήταν το τελευταίο κομμάτι του ονείρου του. Ο ερευνητής έλαβε και προσωπικά email. Του απευθύνθηκε η Παναγιώτα Κ. η οποία πέρα από την παράλυση, ένιωσε σαν να την αγγίζει κάποιος σε όλο το σώμα της και κατάφερε να συνέλθει μόνο όταν προσευχήθηκε από μέσα της. Ο Κώστας Χ., συγκεκριμένα έγραψε: «Την Τρίτη ξύπνησα και εγώ κ. Κουτσιαύτη από τον ύπνο μου, στις τρεις το βράδυ, περίπου, επειδή πνιγόμουν. Για 15 δευτερόλεπτα δεν μπορούσα να σηκώσω τον αυχένα μου, να κινήσω τα χέρια και τα πόδια μου, ενώ ο λαιμός μου ήταν ξεραμένος και αυτό με έπνιγε. Μετά από 15 δευτερόλεπτα πετάχτηκα πάνω και ήπια νερό. Βασικά, πετάχτηκα επειδή ένοιωσα κάποιον έξω από την μπαλκονόπορτα του δωματίου».

Ο ερευνητής θεωρεί πως το να συμβούν πέντε τόσο παρόμοια περιστατικά σε σχετικά μικρή απόσταση το ένα με το άλλο, δηλαδή στο λεκανοπέδιο Αττικής και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Ο κ. Κουτσιαύτης,το βράδυ που ξεκίνησαν τα περιστατικά, έκανε κάποιες μετρήσεις στα ερευνητικά όργανα που είχε στο σπίτι για το αν δουλεύουν σωστά κτλ. Τα EMF(Electromotive Force) χρησιμοποιούνται για μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και στην Αμερική με αυτά προσπαθούν να εντοπίσουν ιπτάμενους δίσκους. Όταν άνοιξε το EMF άρχισε να χτυπά. Για αυτόν τον λόγο το κράτησε ανοιχτό από τις 20:00 έως τις 00:40 όπου και χτύπησε στο σύνολο 10 φορές. Για να αποφευχθεί κάποια παρεμβολή, τα είχε τοποθετημένα μακρυά από μαγνητικά πεδία και ασύρματες συσκευές. Οι ξαφνικιές αυτές μετρήσεις τον οδήγησαν στη σκέψη πως πιθανόν να υπήρχε κάποιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπράμενο Αντικείμενο(Α.Τ.Ι.Α), όταν όμως δεν είδε κάτι στον ουρανό, έχαξε στο διαδίκτυο και βρήκε τα περιστατικά που προαναφέρθηκαν.

Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τις ενδείξεις που είχε στο EMF, είπε πως μπορεί να οφείλονται σε συχνότητες του Ελληνικού Στρατού που τον βοηθάει να επικοινωνεί με ασφάλεια, ειδικά τώρα με τις ελληνοτουρκικές εντάσεις, καθώς οι συχνότητες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αλλού. Όμως, δεν είχε κάποια εξήγηση για τα περιστατικά υπνικής παράλυσης. Αποσαφήνισε πως οι συχνότητες αυτές δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια υπνική διαταραχή ή παράλυση. Μόνο πονοκέφαλο ή υπνηλία.

Σχετικά με το πως διεξάγει την έρευνα, είπε πως η ομάδα του διαθέτει ψυχολόγο και υπνωτιστή. Πάντα προσπαθούν όταν έρχονται σε επαφή με κάποιον μάρτυρα που έχει ζήσει κάποια ανεξήγητη εμπειρία να μην τον τρομοκρατήσουν ακόμα και αν δουν κάποιο περίεργο σημάδι ή οπή. Ξεκαθαρίζει πως δεν παίρνουν χρήματα για αυτό.

Κατονόμασε κάποιους από τους συνεργάτες του όπως το Νίκο Αποστολόπουλο, τη Δήμητρα Καλλινίκου και τη Μαρία Καμπουρέλη. Το πεδίο έρευνάς του γενικότερα έχει να κάνει με UFO και ιπτάμενους δίσκους, απόρρητα διαστημικά προγράμματα, αρχαίους εξωγήινους, αγρογλυφικά, εξωβιολογία, εξωγήινη επισκεψιμότητα, απαχθέντες, στενές επαφές, εξωγήινες βάσεις και ελληνικές μαρτυρίες ΑΤΙΑ.

Έκλεισε την συνέντευξη με την φράση «Πάντα υπάρχει κάτι πέρα από αυτό που βλέπουμε».

Για να μπορέσουμε να ορίσουμε την υπνική παράλυση, καλό είναι να γνωρίζουμε τι είναι ο ύπνος REM. Ο ύπνος REM (Rapid Eye Movement) γνωστός και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από εγκεφαλικά κύματα που δείχνουν ενεργοποιημένα και μοιάζουν με πολύ ελαφρύ ύπνο ή με την εγρήγορση, αλλά και από βαθιά χαλάρωση των μυών, παρόμοια με αυτή στο βαθύ ύπνο. O ύπνος REM χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: τονικός και αφασικός. Ο ύπνος REM χαρακτηρίζεται από έλλειψη νορεπινεφρίνης στον εγκεφαλικό φλοιό, στην οποία οφείλονται και τα χαρακτηριστικά των ονείρων.(Wikipedia)

Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. Φυσιολογικά, συνδέεται με τα κανονικά στάδια του ύπνου REM που αναγνωρίζονται και ως ατονία REM. Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.( Wikipedia)

Κάποια από τα αίτια που μπορεί να πάθει κανείς υπνική παράλυση είναι η έλλειψη ύπνου, ένα ασταθές πρόγραμμα ύπνου, ψυχικές παθήσεις (αυξημένο στρες, διπολική διαταραχή κτλ), ανάσκελη στάση ύπνου, χρήση φαρμάκων, κατάχρηση ουσιών κτλ.

Παρόλο που μπορεί από την μία να εξηγηθούν οι λόγοι που πέντε διαφορετικά άτομα έπαθαν παράλυση ύπνου, είναι δύσκολο να εξηγηθεί η μικρή απόσταση που είχαν μεταξύ τους και το μικρό χρονικό διάστημα που το έπαθαν. Θα πρέπει πάντα να έχει ληφθεί υπόψιν το τι ιστορία βρίσκεται πίσω από τον καθένα και αν κάποιοι από τους παραπάνω λόγους έχουν συμβάλει στο να παρουσιάσουν υπνική παράλυση πριν παρουσιάσουμε το φαινόμενο που συνέβη στις 17-19 Απρίλη ανεξήγητο και να το αποδώσουμε σε εξωγήινη παρουσία.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος

eoeresearch.org

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ