2019-04-19 06:30:59
Φωτογραφία για IRONMAN: Ξεπέρασαν τις αντοχές τους! Επείγουσα βοήθεια σε 100 αθλητές και 4 διακομιδές στο Νοσοκομείο
Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, οι γιατροί και το προσωπικό είχαν περιθάλψει 84 περιστατικά!

Ο αγώνας “IronMan”, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτέλεσε μία μεγάλη πρόκληση για τους διοργανωτές, καθώς συμμετείχαν 1.500 αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο.

Μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο, ήταν για τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους, καθώς κλήθηκαν να κολυμπήσουν 1,9 χιλιόμετρο σε τρικυμιώδη θάλασσα, να κάνουν αμέσως μετά 90 χιλιόμετρα ποδηλασία και στη συνέχεια να τρέξουν 20 χιλιόμετρα!

Άσχετα από τον βαθμό προετοιμασίας τους, η δοκιμασία ήταν τεράστια, προκαλώντας σοκ στον οργανισμό τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ομίλου “Βιοϊατρική”, που είχε την ευθύνη της ιατρικής φροντίδας, 100 αθλητές χρειάστηκαν επείγουσα ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα .

Τέσσερις διαγωνιζόμενοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, με κακώσεις στο κεφάλι και ένας με καρδιολογικό πρόβλημα ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ


Η ιατρική ομάδα εξηγεί στο Iatronet πως ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν αρκετοί αθλητές. Αντιμετωπίστηκαν κατάγματα από πτώσεις, σοβαρές και λιγότερο σοβαρές κακώσεις, δύσπνοιες, υπογλυκαιμίες, υποθερμίες και αφυδατώσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί της περασμένης Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα. Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, οι γιατροί και το προσωπικό είχαν περιθάλψει 84 περιστατικά!

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες εργάσθηκαν αδιάκοπα από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου όλοι οι αθλητές να λάβουν εγκαίρως τις πρώτες βοήθειες.

Για την ασφάλεια των αθλητών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσαν 7 ιατρικοί σταθμοί πλήρως εξοπλισμένοι, μία κινητή μονάδα υγείας, πάνω από 7 ασθενοφόρα, 20 νοσηλευτές και 14 γιατροί.

ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Στο περίπτερο ττης “Βιοϊατρικής”, που λειτουργούσε στον εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν εργοσπιρομετρήσεις.

Οι αθλητές ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του συμβουλευτικού Κέντρου Διατροφής Αθλητών από τον διατροφολόγο Iωάννη Αρναούτη και προετοιμάστηκαν από τον οστεοπαθητικό Ευάγγελο Σκοτινιώτη.

Πηγή:Iatronet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ