2019-04-19 11:00:21
Φωτογραφία για Άγκυρα: Δεν υπήρξε επικίνδυνη προσέγγιση στο ελικόπτερο του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ
Δύο τουρκικά μαχητικά, παραβίασαν το FIR Αθηνών και πέταξαν πολύ κοντά στο στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

Η Άγκυρα μερικώς διαψεύδει πως παρενοχλήθηκε το ελικόπτερο του αρχηγού ΓΕΣ τονίζονταν πως δεν υπήρξε επικίνδυνη προσέγγιση χωρίς να διαψεύδει πως μαχητικά της βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας μίλησαν στα τουρκικά ΜΜΕ και αναφέρουν πως υπήρξαν ισχυρισμοί από ξένα μέσα ενημέρωσης πως παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά το ελικόπτερο του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ όταν προσέγγιζε το Καστελόριζο.

«O ισχυρισμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Δεν υπήρξε καμία επικίνδυνη προσέγγιση στο ελικόπτερο του Έλληνα αρχηγού. Τα αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εκτελούσαν την τακτική αποστολή τους στο Αιγαίο».

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Σινούκ με τον αρχηγό ΓΕΣ!


Δύο τουρκικά μαχητικά, παραβίασαν το FIR Αθηνών και πέταξαν πολύ κοντά στο στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

Το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το Σινούκ με τον αντιστράτηγο Καμπά βρισκόταν πάνω από τη Ρω και λίγο πριν την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά έφτασαν περίπου στο ένα μίλι από τη Ρω και μαχητικό ακολουθούνταν από δύο ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και από το Καστέλι της Κρήτης.

Η καταδίωξη των τουρκικών F-16 που κινήθηκαν στην περιοχή που πετούσε το ελικόπτερο με τον αρχηγό ΓΕΣ επαναλήφθηκε και το μεσημέρι, περίπου στις 12, όταν το Σινούκ κινούνταν προς τη Σύμη.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ