2019-04-19 15:36:45
Φωτογραφία για Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος



Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12:00 ζήτησε και πήρε, όπως αναμενόταν, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όπως και δεύτερος δικηγόρος που έχει συλληφθεί, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος. Αμφότεροι  κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από το '14 και απόπειρα εκβίασης.

Και οι δύο δικηγόροι, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης από κοινού, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να  προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Ο  συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ,Θρασύβουλος Κονταξής  δήλωσε ότι οι αποφάσεις  των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας.


Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ο γνωστός ποινικολόγος είναι σοκαρισμένος .

Η ημέρα της απολογίας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς  αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των  δύο δικηγόρων.

 Ο 85χρονος ποινικολόγος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ είχε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αρνείται όλα όσα του αποδίδονται. Είναι αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του μετά την προθεσμία που πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ