2019-04-20 11:24:03
Φωτογραφία για Ν.Δ.: «Θα βάλουμε τέλος στις ουρές της ντροπής – Από το φαρμακείο της γειτονιάς τα ακριβά φάρμακα»
Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

"Τίτλους τέλους στις ουρές της ντροπής των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ", θα βάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν επικρατήσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τους δύο βουλευτές του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.

"Στην ενίσχυση των χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ για την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωσή τους, θα προχωρήσει το κόμμα της Ν.Δ., όπως δεσμεύτηκε με τις προγραμματικές του δηλώσεις και ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης,στην παρουσίαση του προγράμματος για την Υγεία", υποστηρίζουν με δήλωσή τους οι Τομεάρχες Υγείας της Ν.Δ., οι οποίοι δηλώνουν ότι μπαίνουν "τίτλοι τέλους στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στις ουρές της ντροπής".

Ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής του, βουλευτής Αχαϊας Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης των ασφαλισμένων που ταλαιπωρούνται για να παραλάβουν τις ακριβές θεραπείες από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.


Ν.Δ: Από το φαρμακείο της γειτονιάς τα ακριβά φάρμακα - Τέλος στις ουρές της ντροπής

Αμεση υλοποίηση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη “τιμωρία” τους να περιμένουν ώρες στις ουρές της ντροπής στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ειδικά φάρμακα ή να πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, ιδίως στην περιφέρεια, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη θεραπεία τους.

Παραλαβή των φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς, για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και των μετακινήσεων των ασθενών και των οικείων τους.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι αυτές οι εναλλακτικές οδοί προμήθειας των ειδικών φαρμάκων από τους ασθενείς δημιουργούνται για τη διευκόλυνσή τους και προσφέρονται σε αυτούς ως πρόσθετη επιλογή. Είναι επίσης προφανές, επίσης, όπως λένε, ότι η ασφαλής αποθήκευση, διακίνηση και παροχή των ειδικών φαρμάκων θα είναι αντικείμενο της αποκλειστικής ευθύνης και εποπτείας του ΕΟΠΥΥ και των αρμόδιων υπηρεσιών του.

"Η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Τομέας Υγείας του κόμματος έχει διακηρύξει κατ’ επανάληψη και σε όλους τους τόνους την αταλάντευτη προσήλωσή του στην ολοκληρωμένη φροντίδα και μέριμνα της Πολιτείας πρωτίστως στους πολίτες που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης: άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένοι θα είναι την επομένη μέρα στο επίκεντρο της πολιτικής μας", καταλήγουν οι δύο βουλευτές του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes-Benz GLS
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes-Benz GLS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ