2019-04-20 11:30:32
Φωτογραφία για Έρχεται άγριο κύμα αντιδράσεων για το νέο χαράτσι στις διαγνωστικές εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζουν οι γιατροί
Κλιμάκωση των αντιδράσεων για τις επιπλέον χρεώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις, αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των επιπλέον χρεώσεων στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν οι εργαστηριακοί γιατροί, αλλά και οι Διαγνωστικές Μονάδες, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να πραγματοποιούνται δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή εξετάσεις από ομάδες ασφαλισμένων, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί το σχετικό κονδύλι στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η απόφαση που αναστάτωσε όλο τον ιατρικό κόσμο: «Αλλάζουν από την Τετάρτη οι συμμετοχές στις διαγνωστικές εξετάσεις! Ποιοι θα έχουν μηδενική»

Βασικό αίτημα τόσο του ΠΙΣ όσο και των φορέων που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη, είναι να αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να μη γίνει μεταβίβαση του επιπλέον κόστους στις πλάτες των γιατρών.


Επίσης ο ΠΙΣ αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων και των φορέων,ζητούν την πλήρη κατάργηση του clawback για νομικούς,ηθικούς και λογιστικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι ήδη το 50-70% του εισοδήματος του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού κατάσχεται υπέρ φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.

Η έμπνευση της κυβέρνησης να ασκήσει κοινωνική πολιτική, επιβαρύνοντας όμως τον ιατρικό κλάδο, θα οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες μικρά εργαστήρια και Μονάδες ανά τη χώρα.

Γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ανέλυσαν διεξοδικά όλες τις δυνατότητες αντίδρασης και εξουσιοδότησαν τον ΠΙΣ να τις εξειδικεύσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ.που θα πραγματοποιηθεί.

Ο ΠΙΣ ζητά από τους πολίτες να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια διάσωσης των ιατρείων, των μικρών εργαστηρίων και των Μονάδων, καθώς με τα νέα μέτρα θα υπάρξει επίδραση τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν, όσο και στην πρόσβασή τους στις δομές.

Στην σύσκεψη παρεβρέθησαν:

Πρόεδρος ΠΙΣ: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Γενικός Γραμματέας ΠΙΣ: Γιώργος Ελευθερίου

ΙατρικόςΣύλλογος Αθηνών: Φώτιος Πατσουράκος,Α’ Αντιπρόεδρος

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:Μαρία Χατζηδημητρίου, Γενική Γραμματέας

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου:Ανδρέας Παπανδρούδης, Πρόεδρος

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ): Άννα Μαστοράκου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ):ΘεόδωροςΧατζηπαναγιώτου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ): Φώτιος Πατσουράκος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes-Benz GLS
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes-Benz GLS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ