2019-04-20 13:55:43
Φωτογραφία για Β.Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία δημοσιογράφου...
ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ Οι συλληφθέντες είναι μόλις 18 και 19 ετών και συμμετείχαν στα επεισόδια με την αστυνομία που κάλυπτε η άτυχη δημοσιογράφος.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με...

την δολοφονική επίθεση εναντίον της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Λόντοντερι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.

«Η ομάδα του εγκληματολογικού της αστυνομίας συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και της ανθρωποκτονίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.

Στο μεταξύ, ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία δείχνει την άτυχη δημοσιογράφο μέσα στο πλήθος, αλλά και ένα μαυροντυμένο άτομο να ρίχνει με όπλο τις βολές που πιστεύεται ότι τη σκότωσαν, ενώ κάλυπτε τα επεισόδια.

Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο που δείχνει τη στιγμή των μοιραίων πυροβολισμών


Αξίζει να σημειωθεί ότι, ένα ακόμη βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαίωθεί, δείχνει ένα άτομο να τραυματίζεται από σφαίρα, με κάποιους να λένε ότι πρόκειται για την άτυχη νεαρή

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

«Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έπειτα από ανταλλαγές πυρών τη νύχτα στο Κρέγκαν, μια 29χρονη γυναίκα σκοτώθηκε», ανέφερε εχθες μέσω Twitter ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI), ο Μαρκ Χάμιλτον. Αντιμετωπίζουμε αυτό το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια» και «διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία», πρόσθεσε.

Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν του την νύχτα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αστυνομικές πηγές υποψιάζονται ότι οι σφαίρες που σκότωσαν την 29χρονη ανήκουν στην οργάνωση «Νέος IRA»

protothema.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ