2019-04-20 20:50:58
Φωτογραφία για ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Γιορτές Εξόδου 2019: Η μεταφορά της Εικόνας- Επιμνημόσυνη δέηση του Ιωάννη - Ιακώβου Μαγερι- Δρόμος Θυσίας (φωτορεπορτάζ: Τζένη Παπαδημητρίου)
       Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τιμά εφέτος την 193η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, μια από τις ηρωικότερες σελίδες των εθνικών μας αγώνων.

          Συμπληρώθηκαν 193 χρόνια (1826-2019) από τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων (10 Απριλίου 1826), όταν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, έχοντας φθάσει σε απόγνωση, πραγματοποίησαν ηρωική ΕΞΟΔΟ από την πολιορκημένη πόλη τους, ως μια έσχατη λύση να διασωθούν από την πολιορκία των Τούρκων........  

          Σήμερα Σάββατο το πρωί μεταφέρθηκε, με λιτανευτική πομπή από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, η Εικόνα της Εξόδου και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ. 

       Στην συνέχεια πραγματοπιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιάκωβου Μάγερ, ιατρού και δημοσιογράφου εφημερίδος  «Ελληνικά Χρονικά»  που με την πένα του δημοσιοποίησε στην Ευρώπη τα δεινά των Ελλήνων από τον Τούρκο κατακτητή και δημιούργησε φιλελληνικό ρεύμα. 

       Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθκε και ο φετινός 73ος Δρόμος Θυσίας, ένας ιστορικός Μαραθώνιος που ξεκινά από το Μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος.

O 73ος Δρόμος Θυσίας που ξεκίνησε από το Μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ