2012-06-12 23:50:26
Φωτογραφία για Εξηγήσεις ζητούν 135.000 Ισπανοί
Αίτημα που υπογράφουν 135.000 άτομα εστάλη σήμερα στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, και απαιτεί τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής για την Bankia, της οποίας η διάσωση ύψους 23,5 δισ. ευρώ προκάλεσε οικονομική κρίση στη χώρα. Συμβολικά, ακτιβιστές από τη διεθνή πλατφόρμα διεκδικήσεων Avaaz διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο για να υποστηρίξουν το αίτημα που εστάλη ταχυδρομικώς στο γραφείο του Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μπροστά σε μια μεγάλη αφίσα που απεικόνιζε το κείμενο του αιτήματος ένας άνθρωπος που φορούσε μια μάσκα με το πρόσωπο του Ραχόι πήρε τα κλειδιά της κατοικίας και χρήματα από ένα ζευγάρι, στο οποίο είχε γίνει έξωση για να τα δώσει σε έναν τραπεζίτη που φορούσε φράκο και ψηλό καπέλο και κάπνιζε πούρο για να γιορτάσει το γεγονός.

«Από τον πρωθυπουργό Ραχόι ζητούμε να λάβει άμεσα μέτρα για (...) τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Bankia που θα αποδώσει ευθύνες με μια δημόσια και διαφανή συζήτηση», αναφέρεται στο αίτημα. «Μπροστά στην πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, είναι ζωτικής σημασίας να ανταποκριθεί στη βούληση της πλειοψηφίας των Ισπανών πραγματοποιώντας αυτές τις έρευνες και θέτοντας το δημόσιο συμφέρον πάνω από αυτό των τραπεζιτών και των πολιτικών υπευθύνων για την κατάρρευση της Bankia», τονίζεται από την ίδια πηγή.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ