2012-06-12 23:53:22
Φωτογραφία για Πολωνία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1
Με γκολάρα του Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι η Πολωνία πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Ρωσία και δεν την άφησε να γίνει η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει πρόκριση τους "8". Σκόρερ ξανά ο Ντζαγκόεβ για την "αρκούδα"

Πολωνία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Βαρσοβία, έτσι οι συνδιοργανωτές δεν επέτρεψαν στην "αρκούδα" να γίνει η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Αλάν Ντζαγκόεβ άνοιξε το σκορ για Ρώσους στο 37' με κεφαλιά και σκόραρε για 3η φορά στο Euro 2012, έτσι είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός των Πολωνών, Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι, με ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ στο 57' απάντησε και χάρισε βαθμό στην ομάδα του μπορεί να αποδεχθεί "χρυσός".

Πολύ απλά, όποιος νικήσει στο Πολωνία - Τσεχία την τελευταία αγωνιστική θα περάσει. Μαζί με αυτόν τον νικητή θα περάσει η Ρωσία αν δεν χάσει από την Ελλάδα, ενώ θα περάσει η χώρα μας μαζί του αν νικήσει.


Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Πολωνία - Τσεχία, μένουν και οι δύο έξω αν νικήσει η Ελλάδα, η οποία θα περάσει με την Ρωσία. Αν όμως οι Ρώσοι δεν χάσουν και με ισοπαλία θα περάσουν οι Τσέχοι.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 37' Ντζαγκόεβ / 57' Μπλαστσικόβσκι

Γήπεδο: "National Stadium", Βαρσοβία

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Τίτον, Πίστσεκ, Βασιλέβσκι, Περκίς, Μπένις, Ντούντκα (74' Μιερζεγέβσκι), Πολάνσκι (85' Ματούστσικ), Μουράβσκι, Μπλαστσικόβσκι, Ομπράνιακ, Λεβαντόβσκι.

ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενίσοβ, Σιρόκοβ, Ζιριάνοβ, Ντζαγκόεβ (79' Ιζμάιλοβ), Αρσάβιν, Κερζακόβ (70' Παβλιουτσένκο).

*κίτρινες κάρτες: 79' Πολάνσκι / 60' Ντενίσοβ, 75' Ντζαγκόεβ

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Πολωνία και Ρωσία

Η Ρωσία παρατάχθηκε με ίδια ενδεκάδα με αυτήν που στην πρεμιέρα νίκησε 4-1 την Τσεχία, ενώ η Πολωνία, έχει δύο αλλαγές αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ντούντκα μπήκε αντί του Ρίμπους και έγινε λίγο πιο αμυντική η ομάδα. Ο Ντούντκα είναι αμυντικό χαφ και παίζει δίπλα στον Πολάνσκι, έτσι πιο μπροστά πήγε ο Μουράβσκι σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Ομπράνιακ πήγε αριστερά στο κέντρο, δεξιά έμεινε ο Μπλαστσικόβσκι και στην επίθεση μόνος ο Λεβαντόβσκι. Στο τέρμα ο Τίτον αντί του τιμωρημένου, Στσέσνι, ενώ στην άμυνα δίδυμο οι Βασιλέβσκι, Περκίς, δεξιά ο Πίστσεκ και αριστερά ο Μπένις.

Μαλαφέεβ τέρμα για την Ρωσία, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά... Ανιουκόβ, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς και Ζιρκόβ, τριάδα στο κέντρο Σιρόκοβ, Ντενίσοβ και Ζιριάνοβ, δεξιά ο Ντζαγκόεβ, αριστερά ο Αρσάβιν και κορυφή ο Κερζακόβ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι Πολωνοί ξεκίνησαν δυναμικά το ματς έχασαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες. Στο 7' ο Λουντοβίκ Ομπράνιακ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Σεμπάστιαν Μπένις βρήκε την μπάλα με το γόνατο στην μικρή περιοχή και ο Βιατσεσλάβ Μαλαφέεβ απέκρουσε με το πόδι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα από την κεφαλιά-πάσα του Ράφαλ Μουράβσκι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η πέρασε άουτ.

Στο 21' η κεφαλιά του Μάρτσιν Βασιλέβσκι πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπλαστσικόβσκι έκανε την παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της περιοχής, υπήρξε σύγχυση στην ρωσική άμυνα, αλλά τελικά κατάφερε να διώξει.

Ο Αλεκσάντρκ Κερζακόβ στο πρώτο ματς της Ρωσίας είχε 7 τελικές προσπάθειες και ήταν όλες άστοχες. Έτσι ξεκίνησε και κόντρα στην Πολωνία, με την μπάλα να περνά άουτ από την κεφαλιά του στο 25' και το σουτ του στο 28'.

Ο Αντρέι Αρσάβιν στο 37' εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Αλάν Ντζαγκόεβ πήρε την κοντινή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους Ρώσους, νικώντας τον Πρέμισλαβ Τίτον.

Θυμίζουμε πως στην πρεμιέρα ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε σκοράρει δύο φορές, έτσι με 3 γκολ πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Βιατσεσλάβ Μαλαφέεβ απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας έτσι το 1-0 για την Ρωσία.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με καλή στιγμή ξεκίνησε η Πολωνία το δεύτερο ημίχρονο, με τον Λεβαντόβσκι στο 47' από μπαλιά  του Πολάνσκι να περνά τον Μαλαφέεβ, αλλά ο Ρώσος τερματοφύλακας πρόλαβε έκλεισε την γωνία του απέκρουσε σε κόρνερ (κόντραρε ουσιαστικά).

Ξανά ο Μαλαφέεβ στο 50' ήταν πρωταγωνιστής, καθώς από την σέντρα του Ομπράνιακ ο Λεβαντόβσκι ήταν σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο πορτιέρο της Ζενίτ τον πρόλαβε, καθώς έκανε σωστή έξοδο και έδιωξε με γροθιά.

Οι Ρώσοι άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι στα επόμενα λεπτά, αλλά τελικά η Πολωνία κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα εξαιρετικό γκολ του Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι.

Ο μέσος της Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε ιδανικά αντεπίθεση για τους συνδιοργανωτές, και με "κεραυνό" με το αριστερό, δεξιά λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο απέναντι (δεξί) παραθυράκι του Μαλαφέεβ.

Ο Ντζαγκόεβ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους Ρώσους στο 68', όταν και έκανε το "ένα-δύο" με τον Αρσάβιν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του με το αριστερό δεν ήταν πολύ δυνατό και μπλόκαρε ο Τίτον.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μαλαφέεβ για επέμβαση, καθώς απέκρουσε με το πόδι του το κοντινό σουτ Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ