2019-04-21 23:08:49
Φωτογραφία για ΣΠΑΤΑ και το Προπονητικό Κέντρο για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου
Σε μια περίοδο που ελάχιστοι φορείς προχωρούν σε μακροχρόνιους σχεδιασμούς, ο Δήμος μας ξεκίνησε την προοπτική μιας συνεργασίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία,

τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου για τις Ελληνικές Εθνικές ομάδες, που θα περιλαμβάνει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων (105Χ65), το ένα θα έχει και κερκίδα 2.000 θέσεων, επιπλέον θα υπάρξει κλειστό προπονητήριο σάλας (32Χ50), αλλά κι ανοιχτό γήπεδο άμμου(32Χ50) για τις ανάγκες των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Ακόμη προβλέπονται ξενώνες για τους διεθνείς, χώρος αναψυχής, σπα, γυμναστήριο, χώρος φυσικοθεραπείας, πισίνα, χώρος σεμιναρίων, καθώς και στέγαση των γραφείων της ΕΠΟ. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα γίνουν σε έκταση του Δήμου και για τα διαδικαστικά θέματα θα επιμεληθούν οι Υπηρεσίες του Δήμου και το Νομικό μας τμήμα.

Μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την κατάκτηση του EURO 2004, η Εθνική Ελλάδος μετά από 15 χρόνια παραμένει χωρίς δικό της «σπίτι», στο οποίο θα μπορούσαν να στεγάζονται όλες οι Εθνικές ομάδες του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα οι επιτυχίες δεν είναι ανάλογες του παρελθόντος, αφού η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στην 43η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.


Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου θα ωφελήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, όμως αναμφισβήτητα τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι πολλαπλάσια.

Το όνομα Σπάτα-Αρτέμιδα θα ταξιδέψει παντού στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Το προπονητικό κέντρο της Εθνικής θα αναφέρεται σχεδόν σε κάθε άρθρο που σχετίζεται με την Ελληνική Εθνική ομάδα, γιατί αδιαμφισβήτητα, η Ελληνική Εθνική αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή.

Ο Δήμος μας θα γίνει η καρδιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρα από την ανδρική Εθνική ομάδα, τις προπονητικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούν όλες οι Εθνικές ομάδες του ποδοσφαίρου (Γυναικών,U21, U19, U17, U15κ.ο.κ.). Αυτό σημαίνει, ότι η περιοχή θα δέχεται περισσότερα από 400 παιδιά κατά έτος, τα οποία θα εκπαιδεύονται και θα προετοιμάζονται για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και σε συνεργασία με την ΕΠΟ, στις συζητήσεις μας και στον ευρύτερο σχεδιασμό, προβλέπεται η περιοχή μας να μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και προκριματικούς αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων για μικρές ηλικίες (U17, U15) καθώς και φιλικά παιχνίδια όλων των κατηγοριών. Οι υπάρχουσες υποδομές σε συνδυασμό με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, αποτελούν μια ισχυρή πρόταση για την προσέλκυση αντίστοιχων διοργανώσεων. Διοργανώσεις οι οποίες φέρνουν κόσμο στην περιοχή σε περιόδους που δεν υπάρχει τουρισμός (Οκτώβριος – Μάρτιος).

Στην τοπική κοινωνία και οικονομία τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Θα αναπτυχθούν θέσεις εργασίας για τους δημότες μας, τα αθλητικά σωματεία του Δήμου θα χρησιμοποιούν μέρος των εγκαταστάσεων, θα αναπτυχθεί ο τουρισμός με αποτέλεσμα την αύξηση των κρατήσεων σε καταλύματα της περιοχής μας και αύξηση της επισκεψιμότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η άμεση επαφή με την Εθνική ομάδα θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη ιδίως στη νεολαία, αφού υπάρχει πλάνο οργάνωσης αθλητικού τουρισμού και μιας σειράς από δράσεις μεταξύ μαθητών και διεθνών ποδοσφαιριστών.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να μπαίνουν στον τόπο μας, με τη συμμετοχή μας, οι βάσεις για την ανάπτυξη του Εθνικού ποδοσφαίρου, αλλά και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και εξέλιξη των Σπάτων και της Αρτέμιδος με εξωστρέφεια, διαφάνεια και ιδεώδη.

Στο δημοτικό μας συμβούλιο, αυτές τις πρωτόγνωρες και πρωτοποριακές κινήσεις, που θα λειτουργήσουν ως προπομπός και άλλων επενδύσεων στον τόπο μας δεν τις στήριξαν όλοι, οι οποίοι ευαγγελίζονται την τοπική ανάπτυξη..και δυστυχώς συνεχίζουν να παραπλανούν με ψεύδη, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και συκοφαντούν. 

Όλοι όμως εμείς που στηρίζουμε τα Σπάτα και την Αρτέμιδα και επιθυμούμε να πρωταγωνιστούν και να βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων, βλέπουμε μακριά και λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε τέτοια αναπτυξιακά έργα! 

Στοχεύουμε ψηλά, ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ μαζί!

Δημήτρης Μάρκου

Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδας
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ