2019-04-22 13:03:45
Φωτογραφία για Κ. Παπακώστα: Δεν είναι προσωπική η αναφορά μου στους κατηγορούμενους δικηγόρους
Απάντηση στη χθεσινή δήλωση του συνηγόρου του κατηγορούμενου ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλου Κονταξή, ότι προτίθεται να καταθέσει σήμερα αγωγή σε βάρος της για δηλώσεις της για την υπόθεση της αποκαλουμένης «μαφίας των φυλακών», έδωσε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως σημειώνει: «Συνεχάρην, ως όφειλα, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει. Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική».


Η κ. Παπακώστα συγχαίρει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που «έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού». Δηλώνει, επίσης, πως «επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα».

Η Υφυπουργός καταλήγει λέγοντας πως οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «πραγματικά επαγρυπνούν». Η ίδια στέλνει το μήνυμα ότι «οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ