2019-04-22 15:24:17
Φωτογραφία για Αυτή η τροφή μπορεί να βλάψει την υγεία σου!
Σίγουρα κανείς δεν κάνει την τέλεια διατροφή. Όλοι κάνουμε λάθη. Το θέμα, όμως, είναι πόσο σημαντικά είναι αυτά τα λάθη κι αν επηρεάζουν την υγεία μας.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα κάνει σημαντικά λάθη και επιλέγει συχνά τροφές επιβλαβείς για την υγεία. Αυτές οι τροφές έχουν «κατηγορηθεί» ότι όχι μόνο δεν μας κάνουν καλό, αλλά και ότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία, ακόμα και καρκίνο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το επεξεργασμένο κρέας συνδέεται άμεσα με την εκδήλωση καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, το μπέικον, τα λουκάνικα και το ζαμπόν είναι οι τροφές που επιβαρύνουν την υγεία μας και μπορούν να αποτελέσουν αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, οι άνθρωποι που καταναλώνουν έστω και μέτρια ποσότητα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως λουκάνικα, σαλάμια, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας.


Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρέας από μόνο του βλάπτει την υγεία. Αντιθέτως, τα οφέλη του κρέατος είναι αρκετά, όμως, όταν γίνεται υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος, τότε μόνο οφέλη δεν υπάρχουν. Επίσης, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο απλό κρέας και στις υπερ-επεξεργασμένες μορφές του. Η κατανάλωση αλλαντικών και λουκάνικων μόνο θετική δεν είναι κι αν αποφευχθεί εντελώς θα είναι μόνο για καλό.

Με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επεξεργασία του κρέατος με την προσθήκη αλατιού και άλλων συντηρητικών ευθύνεται για την καρκινογόνο δράση των αλλαντικών.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Εταιρείας για τον Καρκίνο, συνιστούν την επιλογή ψαριών, πουλερικών ή φασολιών αντί για κόκκινο κρέας. Επιπλέον, η ένταξη φρούτων και λαχανικών και η σημαντική μείωση αλλαντικών θα μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του προστάτη.

Η αποφυγή του καπνίσματος, η επίτευξη και η παραμονή σε υγιές βάρος, η συχνή σωματική άσκηση και ο περιορισμός του αλκοόλ μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου.

Πηγή: ipop.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ