2019-04-23 00:23:25
Φωτογραφία για Αγωγή Λυκουρέζου σε Παπακώστα: Ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ
Αποζημίωση 10.000 ευρώ αξιώνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από την Κατερίνα Παπακώστα.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο συνήγορός του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, κατέθεσε όπως είχε προαναγγείλει, αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζοντας ότι με δηλώσεις της προεξόφλησε την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου παραβιάζοντας κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας.

 «Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου) Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γγνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ.

Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας
. ...Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγει μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόεμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποία υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση του.»

Παπακώστα: Οι δηλώσεις μου αφορούσαν το σύνολο κι όχι προσωπικά τον Λυκουρέζο

Απάντηση στην προαναγγελία για αγωγή σε βάρος της από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, μέσω του συνηγόρου του, έδωσε ο υφυπουργός Προστασία του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Σε δήλωσή της  διευκρινίζει ότι η αναφορά που έκανε αφορά το σύνολο της υπόθεσης και δεν ήταν προσωπική.
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπράβο, κύριε Πρωθυπουργέ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπράβο, κύριε Πρωθυπουργέ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ