2019-04-23 02:12:18
Φωτογραφία για Σοκ στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Δεν εισπράττουν αναδρομικά από το 2012 έπειτα από απόφαση του ΣτΕ
Δήμητρα Ευθυμιάδου 22 Απριλίου 2019

Τα πάνω κάτω φέρνει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο απεφάνθη ότι ναι μεν ήταν παράνομα τα κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών αλλά αναδρομικά θα μπορούν να πάρουν μόνο από το 2018 και μετά οπότε και ελήφθη η σχετική δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε πως μπορεί να έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς τους, αλλά τα αναδρομικά που δικαιούνται θα πρέπει να καταμετρηθούν από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η απόφαση δικαίωσης τους στο ΣτΕ, ουσιαστικά το 2018. Δείτε πόσα είχαν υπολογίσει ότι θα εισπράξουν οι γιατροί με πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης: “Πόσα χρήματα θα πάρουν οι γιατροί του ΕΣΥ από τα νέα αναδρομικά! Παραδείγματα ανά βαθμίδα”

Οι γιατροί του ΕΣΥ είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να λάβουν αναδρομικά από το 2012 και μετά αλλά και για να επανέλθουν οι μισθοί σε επίπεδα προ του 2012 δηλαδή πριν από τα μνημόνια.


Δικαιώθηκαν για μισθούς όχι για αναδρομικά

Ενώ δικαιώθηκαν σχετικά με τους μισθούς ότι θα πρέπει δηλαδή να επανέλθουν σε επίπεδα προ του 2012, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει και για τα αναδρομικά τα οποία θα μπορούν να πάρουν από το 2018 και μετά.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση με πολιτική της απόφαση πριν αποφανθεί οριστικά το ΣτΕ, είχε καταβάλει αναδρομικά δύο ετών στους γιατρούς του ΕΣΥ από τα τέλη του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Έτσι ο κλάδος χάνει ουσιαστικά χρήματα μίας εξαετίας και θα πρέπει να περιορισθεί σε αναδρομικά μόνο ενός έτους.

Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι αναδρομικά από το 2012 θα λάβουν 4 γιατροί του ΕΣΥ που είχαν προσφύγει αρχικά στη Δικαιοσύνη και όχι οι υπόλοιποι 4600 που είχαν κάνει τριτανακοπή.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ