2019-04-23 08:36:58
Φωτογραφία για Το πρώτο «debate» Τσίπρα – Μητσοτάκη...
Οι διαφωνίες και οι αλληλοκατηγορίες Τα ξίφη τους διασταύρωσαν από διαφορετικά βήματα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο...

πρόεδρος της ΝΔ από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA  έβαλαν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την πολιτική επικαιρότητα στο δρόμο προς τις κάλπες. 

Οι δύο μονομάχοι της εξουσίας αναφέρθηκαν κατά κύριο λόγο στα ίδια θέματα, γνωρίζοντας πως το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι «βαρόμετρο» για τις εθνικές εκλογές. 

Η μάχη για τα fake news

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μιλώντας για καθοδηγούμενες και κατασκευασμένες ειδήσεις όπως στις προηγούμενες ομιλίες στην Πάτρα και στην Καλαμάτα. «Ο  προοδευτικός κόσμος έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, από τις στημένες ειδήσεις, από τα μηνύματα αλαζονείας που στέλνουν όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας και σήμερα με θράσος απειλούν και κουνάνε το δάκτυλο. 


Και όσο περισσότερο οι αντίπαλοί μας γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους, τις τηλεοράσεις και τις ραδιοφωνικές τους συχνότητες με ψέματα, απειλές και συκοφαντίες, άλλο τόσο οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες θα γεμίζουν στάδια, γήπεδα και πλατείες ανά τη χώρα για να εκφράσουν τη στήριξή τους στη μεγάλη μας προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για fake news, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», που υιοθετήθηκε πολιτικά από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τα «χριστουγεννιάτικα δωράκια» του ΣΥΡΙΖΑ, που ερμηνεύτηκαν ως αναφορά σε περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων. 

Μάλιστα, έκανε λόγο για «μονταζιέρα η οποία «λειτουργεί, όχι στα υπόγεια, αλλά στα ισόγεια του Μαξίμου», προσθέτοντας πως «αυτό δεν το κάνει ένας συνεργάτης, είναι κεντρική γραμμή, εκπορεύεται από το κεντρικό στρατηγείο». Επισταμένη αναφορά υπήρξε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη «σκευωρία της Novartis», ενώ αρκετές φορές έθιξε την πραγματικότητα που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας κυρίως στην οικονομία...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ