2019-04-23 09:44:23
Φωτογραφία για Δέος στη Δύση για το υποβρύχιο-«τέρας» του Πούτιν: Μπορεί να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη (video)
Ένα τεράστιο υποβρύχιο μήκους 184 μ. και πλάτους 18,2 μ. ετοιμάζεται να καθελκυστεί σύντομα στα ναυπηγεία στο

Σεβεροντβίνσκ της Ρωσίας καθώς ολοκληρώνεται η ναυπήγησή του.

Βάρους 14.700 τόνων το υπερόπλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ονόματι Belgorod είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου και σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ θα είναι εφοδιασμένο με έως και έξι τορπίλες -drones καθοδηγούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ικανές να φέρουν πυρηνικές κεφαλές εκρηκτικής ισχύος δύο μεγατόνων -130 φορές περισσότερο από την ισχύ της βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα-!

Ειδικοί φοβούνται ότι οι τορπίλες αυτές -που αποκαλούνται Poseidon ή Kanyon – μπορούν να εκραγούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με στόχο να προκαλέσουν ένα ραδιενεργό τσουνάμι απειλώντας παράκτιες πόλεις με κύματα ύψους έως και 100 μέτρων! Άλλωστε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ισχυριστεί παλαιότερα ότι οι τορπίλες «Ποσειδώνας» του νέου υποβρυχίου μπορούν να καταστρέψουν παράκτιους στόχους σε απόσταση έως και 10.000 χλμ.


Οι τορπίλες-drones του υποβρυχίου Belgorod σχεδιάστηκαν για να παρακάμπτουν τις νατοϊκές υποβρύχιες άμυνες καθώς κινούνται προς τους στόχους τους -πόλεις, ναυτικές βάσεις ή αεροπλανοφόρα- οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Το υποβρύχιο ναυπηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα ναυπηγεία του Σεβεροντβίνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, όπου απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε ξένους.

«Κρυφό χαρτί» της Μόσχας το υποβρύχιο στην ψυχροπολεμική κόντρα με τη Δύση

Το υποβρύχιο είναι εφοδιασμένο και με μια ειδική βάση, απ’ όπου μπορούν να ξεκινούν αποστολές ένα μίνι υποβρύχιο μήκους 60 μέτρων και μη επανδρωμένα σκάφη συλλογής πληροφοριών. Τα drones αυτά μπορεί να αποδειχθούν ανεκτίμητης αξίας για τον Πούτιν, όπως είπε ο Δρ Σιντάρτ Καουσάλ του βρετανικού Royal United Services Institute στη Daily Mail. «Το υποβρύχιο Belgorod είναι αρκετά μεγάλο για να λειτουργεί ως μητρικό σκάφος για μικρότερα σκάφη, που μπορούν να καταδυθούν σε μεγάλα βάθη κι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σαμποτάζ σε υποβρύχιες υποδομές [όπως π.χ. καλώδια οπτικών ινών για τηλεπικοινωνίες]. Οι πυρηνικές τορπίλες Poseidon του υποβρυχίου μπορούν επίσης να αποτελέσουν αποτελεσματικό μέσο επίθεσης κατά αεροπλανοφόρου εν καιρώ πολέμου – ένα μέσο για το οποίο δεν υπάρχει άμυνα προς το παρόν», τόνισε.

Πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με το Fox News, ότι υπάρχουν «γνήσιες ανησυχίες» για το ρωσικό όπλο. Ο Kρίστιαν Γουίτον, πρώην ανώτερος σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ότι μια υποθαλάσσια έκρηξη τορπίλης-drone του υποβρυχίου θα μπορούσε να δημιουργήσει «ένα κύμα και μάλιστα λίαν ραδιενεργό», αλλά επειδή το νερό θα απορροφούσε πολλή ενέργεια, η καταστροφή από το κύμα αυτό θα ήταν μικρότερη από εκείνη που θα προκαλούσε ένα απευθείας πλήγμα της βόμβας.

iefimerida.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ