2019-04-23 10:21:12
Φωτογραφία για Στην υπηρεσία του εφοπλιστή...
Η σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στη Ν.Δ. και στην εφημερίδα του συντηρητικού χώρου «Δημοκρατία» έχει παρελθόν. Πριν από έναν χρόνο, το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. είχε χαρακτηρίσει την εφημερίδα «δούρειο ίππο του ΣΥΡΙΖΑ». Χθες, με ανακοίνωσή της, έκανε ένα βήμα ακόμη. Η «Δημοκρατία» δεν είναι μόνο «δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά υλοποιεί και «εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ».

Με αυτή τη φράση, η εντύπωση που δημιουργήθηκε -διαφορετική άποψη δεν ακούσαμε- είναι ότι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη φωτογραφίζει τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Στην πολιτική κριτική απέναντι σε ένα έντυπο προστέθηκε και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε έναν επιχειρηματία.

Είναι αλήθεια πως η «Δημοκρατία» στο χθεσινό βασικό θέμα της χρέωσε στον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων. Αφορμή, όσα δήλωσε ο ίδιος στην Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε, βέβαια, το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε τα τελευταία χρόνια στις γιορτές των Χριστουγέννων, το οποίο εδώ και καιρό έχει δηλώσει πως δεν θα έπρεπε να δίνεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά, μάλλον, σε επιχειρηματίες.


Ομως, δεν ήταν αυτό το πρωτοσέλιδο που ενόχλησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περισσότερο ενοχλητικό ήταν το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας, αφιερωμένο στη σχέση του κ. Β. Μαρινάκη με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.

«Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές της πατριωτικής παράταξης και του μεγαλύτερου κόμματος που την εκφράζει... είναι η σπουδή που δείχνει η περί την ηγεσία ομάδα της Ν.Δ. να στηρίξει τις θέσεις Μαρινάκη», έγραφε ο Γιάννης Φιλιππάκης.

Είναι σαφές, επομένως, πως η Ν.Δ., καταγγέλλοντας την εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη, επικέντρωσε στο δευτερεύον για να κρύψει το κύριο. Για την καταγγελία περί στήριξης «θέσεων Μαρινάκη» δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θεωρήθηκε σκόπιμο να καταγγελθεί -εμμέσως- ως χρηματοδότης της «Δημοκρατίας» ο κ. Μελισσανίδης, για τον οποίο ο κ. Μαρινάκης δεν κρύβει τη... συμπάθειά του. Πώς, επομένως, να μη συμπεράνει κανείς ότι η Ν.Δ. άνοιξε πόλεμο για χάρη του κ. Μαρινάκη;...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ