2019-04-23 13:23:21
Φωτογραφία για «Θα μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας»...
Άμεση απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη Το γάντι σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του...

αναπληρωτή Υγείας, Πάυλου Πολάκη με αφορμή με αυτά που έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη και αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη! Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας για να δούμε αν θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή των Πολάκηδων».

«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα debate θα έχετε εδώ στη Βουλή ενώπιων του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά, εξάλλου ένα και το αυτό είστε!», συμπλήρωσε χειροκροτούμενος από τα έδρανα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης.


Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για μια χυδαία ανάρτηση του ανεκδιήγητου κ. Πολάκη. «Τον κατηγόρησε γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για αν διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για άνθρωπο που η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας», είπε και πρόσθεσε: «Έτσι αντιλαμβάνεστε την κοινότητα ισότητας ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που η «σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι» και πως είναι ένα ζήτημα πλέον που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής και γίνεται ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας, ήθους στο δημόσιο διάλογο. «Ίσως είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών, ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες στη δημοκρατία μας», είπε.

Για τα του νομοσχεδίου ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως οι διατάξεις δίνουν τη χαριστική βολή στην πολύπαθη τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Ισοπεδώνει την τεχνολογική εκπαίδευση, αφαιρεί κάθε έννοια ελευθερίας από τα πρότυπα σχολεία. Τμήματα με αμιγώς πελατειακά κριτήρια ακόμα και με βουλευτικές τροπολογίες τελευταίας στιγμής, αναρωτιέμαι πόσο μελέτη έχει γίνει για να δέχεστε τμήματα σε περιοχές με πολιτικό πρόβλημα», είπε...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ