2019-04-23 17:24:49
Φωτογραφία για Κατερίνα Παπακώστα: Δεν έχουμε προσωπικά ούτε έχουμε καμία τιμωρητική, ρεβανσιστική διάθεση με κανέναν
Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε χθες συνέντευξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel» και στον δημοσιογράφο Γιώργο

Μελιγγώνη.

Ερωτηθείσα για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ αναφέρθηκα στο σύνολο της υπόθεσης και είπα ότι δεν με κάνει ευτυχή το γεγονός ότι έχουμε έναν συνάδελφο, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, διότι δολοφονήθηκε από αυτό το επικίνδυνο κύκλωμα, και έχουμε ήδη δύο προφυκαλισμένους δικηγόρους. Αυτό δεν μπορεί να με κάνει ευτυχή. Αυτή ήταν η έκφραση την οποία χρησιμοποίησα.[…] Δεν ασχολήθηκα εγώ με τους δικηγόρους, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, ούτε είναι το ενδιαφέρον μου εκεί. Εγώ απάντησα σε μια αγωγή την οποία αιφνιδιαστικά πληροφορήθηκα ότι θα ασκηθεί […] Συμμερίζομαι, κατανοώ, σας είπα είμαι καλόπιστη και δεν θα διολισθήσω στον πειρασμό να υποθέσω άλλα. […] Εμείς οι πολιτικοί, πρώτα εμείς οι πολιτικοί και βεβαίως όλοι οι διακεκριμένοι πολίτες και οι δικηγόροι κτλ, δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση ή την εντύπωση ότι επιδιώκουμε διαφορετική ποινική ή δικονομική μεταχείριση από τους άλλους πολίτες. Αυτό είναι η δική μου θέση».


Για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια, τόνισε: «Δουλεύουμε συστηματικά, υπάρχει πολιτική βούληση και υπάρχει και πολιτική κατεύθυνση και δουλειά από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες προσπαθούν να φανούν χρήσιμες και φαίνονται καθημερινά στο κοινωνικό σύνολο με αυταπάρνηση και με αυτοθυσία πολλές φορές υπερβαίνοντας εαυτόν. […] Εμείς δεν έχουμε προσωπικά ούτε έχουμε καμία τιμωρητική, ρεβανσιστική διάθεση με κανέναν. Τη δουλειά μας κάνουμε και οι υπηρεσίες κάνουν τη δική τους στο επιχειρησιακό σκέλος. Σημασία έχει ότι αυτό που λέμε, εμείς το εννοούμε, ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες δικαίωμα, κοινωνικό δικαίωμα και ότι οι πολίτες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Άρα λοιπόν υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει μεθοδικότητα, υπάρχει σχέδιο».

Για την συμμετοχή της Νέας Ελληνικής Ορμής στις ευρωεκλογές, ανέφερε: «Ως Πρόεδρος του Ν.Ε.Ο. εκφράζω θέσεις καθημερινά για όλα τα ζητήματα. Δεν πρέπει να ξέρει ο πολίτης τον οποίο καλούμε να μας ψηφίσει, να μας εμπιστευθεί δηλαδή με την ψήφο του. Δεν είναι μόνο βάζω ένα σταυρό. Να σε εμπιστευτεί ο πολίτης. Να του παρουσιάσουμε το σχέδιο μας. […] Προσκαλούμε όλους σε συνεργασία, όσους συμμερίζονται το όραμά μας το οποίο έχει τέσσερα στοιχεία βασικά. Είναι η Ισότητα για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις στην Ευρώπη, είναι η Δημιουργία για στέρεη ανάπτυξη, είναι η Ευθύνη, είναι η Ασφάλεια και βεβαίως όλα αυτά εντάσσονται στο να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και τους πιο ευαίσθητους. […] Εάν δεν έχεις σχέδιο και εάν δεν έχεις ένα όραμα για να κάνεις καλύτερη τη χώρα σου και τις γειτονιές της, τότε καταλήγεις να διαχειρίζεσαι το γκρίζο και τη μιζέρια και καταλήγεις να θέλεις να υποχωρήσουν δικαιώματα κατοχυρωμένα και όχι να δημιουργήσεις συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης για όλους».
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ