2019-04-23 21:59:09
Φωτογραφία για Γυναίκα ξύπνησε μετά από 27 χρόνια σε κώμα
Η γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της σε τροχαίο ατύχημα το 1991, ενώ πήγαινε να πάρει

τον γιο της από το σχολείο – Το «σοκ» που την ξύπνησε

Απίστευτη κι όμως αληθινή φαντάζει η ιστορία της Munira Abdulla, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που για 27 ολόκληρα χρόνια ήταν σε κώμα και μια μέρα ξύπνησε.

Όλα ξεκίμησαν το 1992, όταν η 32χρονη τότε γυναίκα μόλις είχε πάρει τον τετράχρονο γιο της από το σχολείο και ενεπλάκη σε τροχαίο με διερχόμενο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Η γυναίκα πρόλαβε να προστατεύσει τον γιο της ο οποίος δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά. Όμως η ίδια από τότε βρέθηκε καθηλωμένη στο κρεβάτι. Κι όλα αυτά, μέχρι πέρυσι, οπότε και μετά τη μεταφορά της σε γερμανικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλευόταν, συνήλθε από τοπ κώμα.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον γιο της, Ομάρ, που μίλησε στην εφημερίδα The National για το ατύχημα αλλά και για τη μητέρα του. «Με αγκάλιασε για να με προστατεύσει», είπε, προσθέτοντας: «Ποτέ δεν την εγκατέλειψα επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει».


Μάλιστα ο Ομάρ κάλεσε τους ανθρώπους που έχουν ανάλογο περιστατικό να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους δικούς τους ανθρώπους και να μην τους θεωρούν νεκρούς.

«Η μητέρα μου καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα. Όταν είδε τη σύγκρουση να έρχεται, με αγκάλιασε για να με προστατεύσει από το χτύπημα», θυμάται ο Ομάρ τη στιγμή του τροχαίου.

Η περιπέτεια δεκαετιών στα νοσοκομεία

Μετά το ατύχημα, η Munira Abdulla μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αργότερα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου δηλώθηκε σε κώμα, ενώ αν και δεν ανταποκρινόταν, μπορούσε να αισθανθεί πόνο.

Στη συνέχεια επέστρεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και φιλοξενήθηκε σε διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις. Κατά την παραμονή της εκεί τρεφόταν μέσω ενός σωλήνα και της έκαναν φυσιοθεραπείες για να διατηρηθούν οι μύες της.

Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει το 2017, όταν η οικογένεια έλαβε μία χορηγία και η ασθενής μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Εκεί, υποβλήθηκε σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στα άνω και κάτω άκρα και έλαβε αγωγή για τη βελτίωση της κατάστασής της.

«Ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που της προκάλεσε σοκ»

Μετά τις επεμβάσεις, η γυναίκα συνέχισε να παραμένει στο νοσοκομείο της Γερμανίας. Μια μέρα, ο γιος της Ομάρ ενεπλάκη σε καυγά στο δωμάτιό της, γεγονός που φέρεται ως η αιτία που «ξύπνησε» από το κόμμα. «Υπήρξε μια παρεξήγησε στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που την προκάλεσε σοκ», είπε ο Omar στην εφημερίδα The National.

Μόλις ο Ομάρ διαπίστωσε ότι η μητέρα του έβγαζε περίεργους ήχους, κάλεσε τους γιατρούς να την εξετάσουν. «Τρεις μέρες αργότερα, ξύπνησα ακούγοντάς την να φωνάζει το όνομά μου! Πετούσα από χαρά, για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή», αναφέρει. Πλέον, η Munira Abdulla ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο και μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια συζήτηση
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ