2019-04-23 23:53:37
Φωτογραφία για Το facebook μας λογόκρινε την φωτογραφία με το σκελετωμένο παιδί από την Υεμένη!!!
Έγινε και αυτό. Το πρωί γράφαμε για τα χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν στην Υεμένη. Όπως πάντα το δημοσίευμά μας αναρτήθηκε στην σελίδα μας στο facebook, medlabnews.gr iatrikanea

Το θέμα ευαισθητοποίησε πάρα πολύ κόσμο που το διάβασε και φυσικά το κοινοποίησε σε πάρα πολλούς φίλους τους (580 κοινοποιήσεις)

Και τότε συνέβη το θαύμα του αλγόριθμου του facebook. Μας κοινοποιήθηκε μήνυμα που έλεγε ότι η δημοσίευση μας παραβιάζει του Όρους της κοινότητας για το γυμνό ή τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να δει τη δημοσίευση μας παρά μόνο εμείς!!!

Κάναμε αμέσως ένσταση και είναι γεγονός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, (δύο ωρών) αποδέσμευσαν την δημοσίευση και μας ζήτησαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία. Γνωρίζουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις έχουν κάνει μέρες να απαντήσουν. 

Το περασμένο μήνα το facebook λογόκρινε την φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη
. Μια φωτο που κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό στην Σομαλία, δεν «περνάει» τα στάνταρτς του κοινωνικού δικτύου... Έτσι όσοι θαυμαστές του Γιάννη Μπεχρακη του φωτορεπότρερ του Reuters που έφυγε από τη ζωή, θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του ανεβάζοντας φωτογραφίες από το έργο του στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσαν ότι το facebook «έκοψε» μια από τις φωτογραφίες αυτές, αναφέροντας πως «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για το γυμνό». Η φωτό δείχνει μια γυναίκα να κρατά ένα μεγάλο δοχείο και να δίνει από αυτό νερό σε ένα παιδί, που φανερά λιμοκτονεί καθώς φαίνεται σκελετωμένο Βέβαια πριν λίγο καιρό σοκ προκάλεσε στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ η λογοκρισία του Facebook σε διαφήμιση για μεγάλη έκθεση του μουσείου επειδή σε αυτήν υπήρχαν πίνακες του Πάμπλο Πικάσο με γυμνό.

Δυστυχώς οι μηχανές δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποια πράγματα και έτσι φτάνουμε στα άκρα. 

Διαβάστε το άρθρο

Υεμένη: Χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν, αλλά δεν είναι δικά μας
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ