2019-04-24 00:05:28
Φωτογραφία για Στην Καλαμάτα αγγίζουν το 75%, - Σε ικανοποιητικά επίπεδα οι πληρότητες στα  τουριστικά καταλύματα για το Πάσχα
Για το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα

Ξεπερνούν το 80%, κατά μέσο όρο, οι πληρότητες στα τουριστικά διαμερίσματα που απευθύνονται σε οικογένειες για το εορταστικό τριήμερο το Πάσχα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, στα ανεξάρτητα διαμερίσματα για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, οι πληρότητες για τριήμερη διανυκτέρευση, από μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, κυμαίνονται πανελλαδικά από 65% η χαμηλότερη στη Χίο, μέχρι και 94% η υψηλότερη στην Ύδρα.

Όσον αφορά τις τιμές, για τρεις διανυκτερεύσεις, ξεκινούν από 140 ευρώ στη Φολέγανδρο και φτάνουν και πάνω από 700 ευρώ στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα, εκτός από την εγχώρια κίνηση, είναι θετικό ότι φέτος πολλοί ορθόδοξοι Ευρωπαίοι έχουν επιλέξει να περάσουν τις άγιες μέρες σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως είναι η Κέρκυρα. Ταυτόχρονα και πολλοί ορθόδοξοι από τις βαλκανικές χώρες αλλά και Έλληνες επιλέγουν τα Μετέωρα.


Η έρευνα

Στη Σύρο τα ποσοστά πληρότητας αγγίζουν το 70% και το κόστος κυμαίνεται από 70 έως και 100 ευρώ την ημέρα, ενώ στη Χίο το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 150 ευρώ. Επιπλέον η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, έχει πληρότητες που φτάνουν το 71%.

Στη μεσαιωνική Ναύπακτο, σύμφωνα με την έρευνα του δικτύου, έχουν κλείσει πάνω από το 90% των διαθέσιμων καταλυμάτων, ενώ όπως αναφέρεται στην έρευνα καταγράφεται αύξηση στις τιμές διανυκτέρευσης σε σχέση με το 2018, που κυμαίνεται από 15% μέχρι 20%.

Στη Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στο Λεωνίδιο - Τυρό οι πληρότητες φτάνουν το 81%, ενώ στην Καλαμάτα αγγίζουν το 75%, με τις τιμές στα οικογενειακά καταλύματα να ξεκινούν από 50 ευρώ τη διανυκτέρευση. 

Η Μονεμβασιά αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της τουριστικής ζήτησης για το φετινό Πάσχα, με τις πληρότητες στο 90% και με επιλογές τόσο για διαμερίσματα όσο και για ολόκληρους πετρόχτιστους πύργους.

Οι τιμές κυμαίνονται από 180 ευρώ μέχρι 520 ευρώ.

Όσον αφορά τη Ζάκυνθο, οι πληρότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα (74%), ενώ το νησί προσφέρει πολλές επιλογές στη διαμονή. Μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτοτελή διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης σε τιμές που ξεκινούν από 73 ευρώ τη διανυκτέρευση για μια οικογένεια με δύο παιδιά, αλλά και ανεξάρτητο διαμέρισμα σε καλοκαιρινά συγκροτήματα.

Το Ναύπλιο αποτελεί όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις γιορτές προορισμό που επιλέγει μεγάλο ποσοστό εκδρομέων από την Αθήνα, λόγω της κοντινής απόστασης αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης. Οι πληρότητες ξεπερνούν το 92%, ενώ οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τις απαιτήσεις (360 με 450 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις).

Όσον αφορά περιοχές που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμες οδικά, κυρίως πλησίον της θάλασσας, υπάρχουν διαμερίσματα σε μέρη όπως ο Ωρωπός, η Κινέττα, το Μεγάλο Πεύκο και ο Κάλαμος, με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 30-40 ευρώ τη διανυκτέρευση.

 Ενώ για κοντινές εκδρομές σε περιοχές όπως Χαλκίδα, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Ερέτρια το κόστος ξεκινά από 50 ευρώ και φτάνει τα 65 ευρώ η διανυκτέρευση.

Οι ακριβές περιοχές

Με βάση τους προορισμούς που εξετάζει το Δίκτυο, οι πιο ακριβές περιοχές είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πιο συγκεκριμένα στην Ύδρα, που έχει πληρότητα 94%, τα οικογενειακά διαμερίσματα ξεκινούν από 540 ευρώ και φτάνουν τα 700 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στις Σπέτσες που η πληρότητα είναι στο 78%, για τον συγκεκριμένο τύπο διαμερίσματος οι τιμές ξεκινούν από τα 700 ευρώ.
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάτι τρέχει...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάτι τρέχει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ