2019-04-24 08:26:32
Φωτογραφία για Γιώργος Τσιτσιλιάνος: Ανευθυνότητα ή κάτι άλλο το Πάγωμα της Μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ;
Είμαστε θεατές του παγώματος μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Συγκεκριμένα , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από εισήγηση του Γενικού Επιτελείου

Στρατού έχει σχεδιάσει την μετεγκατάσταση της εν λόγω Ταξιαρχίας από τον Βόλο στην Αυλώνα και στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για επιχειρησιακούς και αποτελεσματικούς λόγους ταχείας αντίδρασης στη περίπτωση θερμού επεισοδίου.

Ξαφνικά και ενώ η μεταστάθμευση ήταν στη φάση προετοιμασίας , κινητοποιήθηκαν κάποιοι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ , ο Δήμαρχος Βόλου , παράγοντες της περιοχής και πέτυχαν το πάγωμα της μετεγκατάστασης , μετά από παρέμβασή τους στο αρμόδιο υπουργείο , με το αιτιολογικό ότι θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής του Βόλου .

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το οικονομικό πρόβλημα που πιθανόν θα δημιουργηθεί στην περιοχή από την μεταφορά της Ταξιαρχίας , όχι όμως στην διάσταση που επιθυμούν να αποδώσουν κάποιοι μεγαλοπαράγοντες του Βόλου για εύλογους λόγους.


Εδώ λοιπόν γεννιούνται κάποια ερωτήματα ως προς την λογική της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, σε συνδυασμό με την νοοτροπία που επικρατεί σε κάποιους βουλευτές και ιθύνοντες της κάθε περιοχής . Όπως :

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία να σχεδιάσει ανεξάρτητα και ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του την άμυνα της χώρας ;

Ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας, οφείλει να είναι συνάρτηση με τα οικονομικά συμφέροντα της κάθε περιοχής ;

Ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας , οφείλει να δρα ανεξάρτητα , με αντικειμενικό σκοπό την προστασία της συνολικής επικράτειας ;

Ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας μήπως οφείλει να λαμβάνει υπόψή του την κοινωνική , οικονομική διάσταση της κάθε περιοχής ;

Ο Αμυντικός σχεδιασμός μήπως οφείλει να ρωτάει πρώτα τους βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες της κάθε περιοχής ;

Οι τοπικοί βουλευτές ενδιαφέροντα πρώτα για τα συμφέροντα της περιοχής τους και σε δεύτερη φάση για το γενικότερο συμφέρον ;

Μήπως , λέω μήπως , η εξασφάλιση της βουλευτικής , δημαρχιακής , περιφερειακής ιδιότητας προηγείται των αμυντικών αναγκών της χώρας ;

Τη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων σ’ αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τις αναφερόμενες ερωτήσεις , θα ήταν θετικό να προβληματίσει όλους μας .

Το έργο αυτό το μνημόνευσα, γιατί αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της λογικής και της νοοτροπίας του πολιτικού μας συστήματος που προέρχεται όμως από τα σπλάχνα της κοινωνίας, και αποτελεί ένα δείγμα της γενικότερης κουλτούρας και αντιμετώπισης και σε άλλα ανοιχτά θέματα , που η οριστική λύση τους είναι συνάρτηση με τους στόχους της Πολιτείας.

Εγώ το μόνο που θέλω να προσθέσω , είναι ότι με αυτή την νοοτροπία , εφόσον έχει συνέχεια, η χώρα δυστυχώς δεν έχει την δυνατότητα να επανέλθει στην κανονικότητα και στην προστασία των στοιχειωδών ζωτικών της συμφερόντων με αποτελεσματικότητα.

Τους βουλευτές και τους αρμόδιους της κυβέρνησης που αποφάσισαν το πάγωμα της μεταφοράς της Ταξιαρχίας μέχρι νεωτέρας ,που συνήθως γίνεται μόνιμη κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα, τους αφήνω στην κρίση σας.

Γιώργος Τσιτσιλιάνος 

Σμήναρχος ε.α ( Μηχανικός ΣΜΑ ) 

Υπεύθυνος Πολιτικής του Τομέα Άμυνας στο “Ποτάμι»

https://www.onalert.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ