2019-04-24 12:41:26
Φωτογραφία για Με θωρακισμένο τρένο ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ
Το θωρακισμένο τρένο με το οποίο ταξιδεύει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν,

έφτασε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο Βλαδιβοστόκ. Εκεί στο πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής πρόκειται να γίνει η συνάντηση Πούτιν-Κιμ. Είναι η πρώτη φορά που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέπτεται τη Ρωσία από το 2011 που διαδέχτηκε τον πατέρα του στην ηγεσία της χώρας.

Μέχρι την έναρξη των συνομιλιών, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται στον τρόπο που ταξίδεψε ο Κιμ Από το 17:30 του βίντεο, οι ετοιμασίες της συνοδείας και η άφιξη του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ

Με το τεθωρακισμένο τρένο τριών βαγονιών που σε πολλές περιπτώσεις κινείται με ταχύτητα 30-40 χιλιόμετρα την ώρα, λόγω της κακής κατάστασης των γραμμών!

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ανόι, όπου συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, η διαδρομή με το τρένο κράτησε 2,5 μέρες!

Συνομιλίες με τον Πούτιν - Οικονομική ενίσχυση θα ζητήσει ο Κιμ


Κεντρικό θέμα στις συνομιλίες με το Ρώσο ηγέτη φαίνεται να είναι το καυτό ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας. Μόσχα και Πεκίνο έχουν επεξεργαστεί «οδικό χάρτη» με συγκεκριμένα βήματα προς την επίτευξη αυτό του στόχου. Αποπυρηνικοποίηση δε σημαίνει μόνο ο αφοπλισμός της Β.Κορέας αλλά και η απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών που βρίσκονται σε βάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Ως πρώτο επίτευγμα μπορεί να θεωρηθεί ότι η Β.Κορέα δέχτηκε να διακόψει τις δοκιμές με τις εκτοξεύσεις πυραύλων, και οι ΗΠΑ-Νότια Κορέα σταμάτησαν τη σειρά των στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή.

Η δεύτερη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ πριν από δυο μήνες, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Ντ. Τραμπ, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα αφού ο Κιμ που αποδείχτηκε ικανότατος διαπραγματευτής δεν δέχτηκε να προχωρήσει σε υποχωρήσεις παίρνοντας μόνο λεκτικές υποσχέσεις από τον αμερικανό πρόεδρο.

Ωστόσο, τώρα ο Κιμ προτείνει στον Τραμπ νέα συνάντηση, πριν όμως επιθυμεί να συντονίσει τα...ρολόγια με τους πιο κοντινούς για τη χώρα του παίκτες της περιοχής. Την Κίνα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα για δεύτερη φορά, και τη Ρωσία.

Η θέση του Κιμ έναντι της Ρωσίας είναι περίπου η εξής: η Β. Κορέα θεωρεί εαυτόν «Προμαχώνα» αναχαίτισης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, θέμα που συμφέρει και τη Ρωσία. Έτσι θα ήθελε να έχει, πέρα από πολιτική, κυρίως οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα. Ωστόσο, η πληθώρα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Β.Κορέας μέσω του ΟΗΕ κάνουν πολύ δύσκολη μια ευρεία συνεργασία με τη Ρωσία. Έτσι, μοιραία, ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών σχέσεων τόσο με τη Ρωσία, όσο κυρίως με την Κίνα περνάει μέσα από...υπόγεια κανάλια!

Η επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία είναι μια ακόμα προσπάθεια ανοίγματος της χώρας του από την απομόνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ